mandag 30. mars 2009

Søndagskurs.

Endelig kom kursdagen. Har lurt i noen dager på hva jeg skulle sy og hva jeg skulle ha med av stoffer, men på fredag fikk jeg endelig bestemt meg. I innbydelsen stod det blant annet at vi kunne sy toalettmapper. Jeg har glidelåsfobi så nå bestemte jeg at dette må jeg få hjelp til. Her er resultatet. Engelen har jeg brodert for en god stund siden.


Nå må jeg få lov til å si at jeg er litt stolt av meg selv. Den ble fin syns jeg. Fikk hjelp av Lise til å nåle fast glidelåsen, men det er jeg som har sydd den fast. Bravo Mona.



Jeg ble litt gira så jeg har satte i gang med en mappe til. Den ble ikke ferdig, men skal legge ut bilde så fort den er klar.

Ha en flott syuke alle sammen.

Lappehilsen fra Mona.

onsdag 25. mars 2009

Kurs hos Lise Bergene

I slutten av forrige uke kom det en hyggelig mail fra Lise. Det var invitasjon til kurs og har man anledning til det kan en jo ikke la det gå fra seg. Jeg bor i nabobygda så det er ikke lange turen.
Det jeg sliter med når jeg skal på kurs er stoffvalg. Fram og tilbake mellom skapene for å finne det rette og når jeg har kommet vel fram og sett modellene har jeg ingenting som passer, synes jeg da. Hva man skal sy er ikke enkelt det heller for Lise har bestandig så mange fine modeller å vise fram.


Reiser bestandig hjem med noe jeg har startet på. Alt blir ikke ferdig men det er vel ikke bare jeg som har det slik.





Dette teppet er fra en av bøken til Lise. Da jeg fikk se det i virkeligheten bare måtte jeg sy. Satte allerede i gang dagen etter. Nå har det blitt en UFO for det er ikke quiltet. Burde jo skamme meg når jeg har lagt ned så mange timer på sømmen også bare ligger det der og venter og venter.

Men om det skulle bli en ny UFO så får ikke det hjelpe. Kurs hos Lise er bestandig gøy og jeg gleder meg.

Lappehilsen fra Mona

lørdag 21. mars 2009

Nytt bad

Husets herremann holder nå på med nytt bad. Da vi kjøpte huset for 6 år siden var badet det rommet som var penest. Dette er det siste rommer i andre etasje som gjennomgår en ansiktsløftning. Derfor ble det en kjapp tur inn på Ikea i uken som har gått. Hadde kikket på nettet i forveien, en kjører jo ikke så mange mil uten å vite at varen er på lager.





Ble så fornøyd. Den passer også i stil når en tenker på hva slags hus vi bor i. Det er fortsatt masse jobb igjen, men jeg øyner ihvertfall et lite lys i tunnellen, eller kansje det var solskinnet jeg så.




Det gamle badet er revet, en gang er lagt til og en trapp er fjernet.


Dette bildet er tatt i januar. Nå er det lagt nye gulv og takbjelker. Avløp og vannrør er lagt og reisverk og gulv er kommet på plass. Nå venter vi på varmekablerne som er bestilt. På veggene skal vi ha plater som ser ut som panel. Vi kjøper ikke ferdigmalte da fargevalget er begrenset.
Det blir spennende å se om bildet jeg har i hodet kommer til å stemme med ferdig produkt.


Lørdagshilsen fra Mona





tirsdag 17. mars 2009

Etter en hektisk helg håper jeg denne uken blir litt roligere. Jeg har ikke fått sydd så mye som jeg har hatt lyst til. Da boken Lapper i rødt og hvitt dukket opp i postkassa falt jeg for dette teppet. Har sydd en blokk/hjerte. Har tenkt å ha det ute på terassen til sommeren så jeg har fortsatt litt tid på meg.




Det er litt mer hvitt i hjertet mitt men jeg syntes det ble bra jeg. Også var det det jeg hadde i skapet akkurat nå. Jeg prøver å bruke av det jeg har men det er ikke bestandig like lett. Det dukker stadig opp fristelser når jeg surfer på nettet. Dette dukket også opp i postkasssa mi for ikke så lenge siden. Postmannen har lurt på om jeg ikke burde skaffe meg en større postkasse da det stadig dukker opp store pakker. Kan ikke skjønne det for denne var ikke så stor.

Denne butikken hadde jeg ikke sett før og fristelsen ble igjen for stor, men nydelige er de ihvertfall.

Lappehilsen fra Mona

tirsdag 10. mars 2009

A Christmas Wish BOM

Jeg vet det er lenge til jul, men jeg greide ikke å motstå disse fine blokkene som gail pan design er så snill og deler med oss på sin blogg. Det blir i alt 9 blokker. Hun legger ut en ny blokk hver måned og til nå så har det kommer 3. Her er jeg ferdig med den første og jeg er godt i gang med nr.2.




I morgen er det øvelse igjen i Lågabrass. På lørdag skal vi ha kabaret på Gylnarheim i Kvelde så dette er siste øvelse før generalprøven på fredag. Vi har også med oss noen fra revygruppa Makalausen i Hvarnes. De har innslag fra scenen og det er godt med noen pauser mellom stykkene vi spiller. De har hvert med i flere år og er kjempeflinke til å lage nummer som passer til musikken. Søndag 22 mars vender vi nesa nordover og reiser til Bjerkely i Hvarnes.





Ha en fin dag!

Mona

søndag 8. mars 2009

Nydelig skrin.

Jeg er vel det en kan kalle en samler og da er det ikke bare stoff det går i. Synes også gamle bokser/skrin er fine. Finner en del på QXL og noen ganger er jeg heldig og vinne budrunden. Dette er mitt siste kupp.

I morgen skal jeg sy med jentene igjen og det gleder jeg meg til. Har begynt på A Christmas Wish BOM. Det er lagt ut 3 blokker til nå av 9. De er bare nydelige synes jeg. Holder på med blokk nr. 2.

Ha en fortsatt fin søndag. Sønnen kom akkurat inn døra så jeg sier takk for nå.

tirsdag 3. mars 2009

Da er jeg i gang !

Jeg lurer litt nå på hva jeg har begitt meg ut på. Har kikket på blogger ganske lenge og har hatt lyst men ikke kommet så langt. Men jeg har flere bekjente i bloggverdenen som sikkert hjelper med hvis jeg skulle trenge det.