tirsdag 28. juli 2009

Ut på tur.........

Skal en tur til Sverige og da skal jeg besøke denne butikken. Skroten heter butikken og ligger ca 6 mil fra Gøteborg. http://skroten.se Pappan min bor i Gøteborg. Rart at jeg ikke har hørt om denne før. Det skal være en av Sveriges største lavprisbutikk på stoff og gardiner.

Jeg har malt gangen et strøk til i dag og mannen i huset har klipt plenen. Hjalp til med å rake og ser at liljene er på sitt fineste nå.
Denne floksen som står ved garasjeveggen har en nydelig farge synes jeg. Bedet er bare kaos men, denne stikker seg fram vær sommer. Nå er den ca. 1,5 m høy. Når bedet må vike plassen for ny garasje må jeg redde denne.
Skal bruke ettermiddagen på pakking. Kansje blir det tid til en tur på syrommet også.

Mona

Award igjen.....................

Denne har jeg fått av http://www.jorunnshobby.blogspot.com/
Den sender jeg tilbake til henne. Tusen takk Jorunn. Kjempekoselig.


Skal sende den videre til 11 andre bloggere. Det er så mange jeg gjerne vil gi den til. Det er ikke lett å velge for det er mange der ute som inspirerer meg.

http://www.meretesquiltestue.blogspot.com/
http://www.livhegesskriveblogg.blogspot.com/
http://www.karianneshobbyblogg.blogspot.com/
http://www.fruticosushobby.blogspot.com/
http://www.tidsfordriv-astrid.blogspot.com/
http://www.elinssystue.blogspot.com/
http://www.josefinesquilts.blogspot.com/
http://www.malinaplass.blogspot.com/
http://www.mittlappeliv.blogspot.com/
http://www.stitchandneedels.blogspot.com/
http://www.grethesflittigehender.blogspot.com/

Disse gir meg utrolig mye inspirasjon.

Lappehilsen fra Mona

mandag 27. juli 2009

Her er første utkast............

Bakgrunnen er nå ferdig sydd. Skal quilte den før jeg applikerer. Ser at jeg har fått de mørke grå under hverandre flere steder. Vurderte å ta det opp men da ble det flere som måtte flyttes på. Har brukt 5 grå stoff og ingen skulle møtes på skrå eller ligge i samme rad. Det blir nok som det er nå tror jeg.

Har også klipt ut 3 blomster. Tror jeg må ha noen til. Har tenkt litt blomstereng. Lurer også på stilker og noen blader. Har noen noen gode forslag er det bare å si i fra. Hvis jag skal ha stilker har jeg tenkt at det skal gå helt ned til lukkekanten. Kansje 2 blomster til i andre farger. Røde kansje,har ikke lyst til å blande inn alt for mange farger heller. Kansje en gul sommerfugl også.
Lappehilsen fra Mona.

søndag 26. juli 2009

Kjempemuffinsene til søstra mi er ferdig og nytt prosjekt er funnet fram.........

Her er kjempemuffinsgryteklutene til søstra mi ferdig. Skal sende de med posten i morgen. Hun blir nok overrasket ja. Har brukt en litt stiv bommullsvatt. Den synes litt utenfor sikksakksømmen. Må finne en annen måte å gjøre det på tror jeg. Hvis det er noen som har andre forlag tar jeg imot med stor takk!
Dette veggteppet er det lenge siden jeg sydde. Nå skal jeg sy et til. Jeg har malt gangen i dag, må nok ha et strøk til. Jeg vil ha et teppe der og hadde tenkt på noe med stitchery. Det tar jo litt tid. Jeg vil jo ha teppe opp snart. Derfor har jeg bestemt meg for å lage et maken til det jeg allerede har men skal applikere på sommerfugler istedet. Rammen også blir litt annerledes. Skal bare bruke et stoff. Kansje det blir noen blomster også.

Teppe er sydd etter mønster i fra boka Lapp på en, to, tre av Annie Eikenes. Her er stoffene jeg har valgt. Det grønne skal jeg ha til lukkekant. Hvis jeg skal applikere noen blomster så blir det i gule nyanser. Tror det blir bra til slutt.

Ha en flott uke alle dere der ute.
Søndagshilsen fra Mona.


lørdag 25. juli 2009

Kjempemuffins, gave og nytt mønster.......................

Det har vært stille på håndarbeidsfronten den siste uka. Etter flytting for den eldste søstra mi reiste vi til Østfold på onsdag. Svigerinna mi med familie bor der og de trengte litt barnepass. Fredag ettermiddag var vi hjemme igjen. Styrte og stelte her hjemme for det var meningen av faren min og samboeren skulle komme. De var også og hjalp til på den siste dagen med flytting men, de vendte nesa mot Sverige igjen da samboeren ikke følte seg vel og ville hjem. Derfor hadde jeg tid til en tur på syrommet i dag. Har sydd kjempemuffins som jeg skal ha som grytekluter. Mangler bare oppheng. Har tenkt å bruke annorakksnor. Synes det er helt ok noen ganger. Skal sy et par til til den yngste søstre mi også. Hun er litt misunnelig på det jeg lager. Hun blir nok litt overrasket når det dukker opp pakke i posten tenker jeg.


Denne nydelige såpekoppen fikk jeg av svigerinna mi. Tusen takk Anne Gunn! Den skal opp på WC i første etasje. Det er desverre ikke plass mellom vasken og speilen på det nye badet.Dattera og familien har kjøpt seg campingvogn og hun ønsket seg derfor en dorullholder. Det er sjelden mor sier nei så mønster er innkjøpt. Stoffer får hun plukke ut selv når campingferien er over.


Ha en fortsatt fin helg alle sammen der ute.
Mona

onsdag 22. juli 2009

En ny award.......

Denne har jeg fått av http://www.lindaquilt.blogspot.com/ Slike utmerkelser varmer. Vi skal sende den tilbake og sende den viderer til 11 bloggere.

Jeg sender den tilbake til http://www.lindaquilt.blogspot.com/
Synes det er vanskelig å velge ut 11 andre blogger så jeg gir den tilbake til alle som er innom siden min. Om du legger igjen en kommentar eller om du bare er innom for å titte. Ta dem med deg. Det har du fortjent.
Det har vært stille på håndarbeidsfronten. Vi har flyttet for den eldste søstra mi i 3 hele dager. Kjenner det godt i kroppen kan du si. Mye som skal på plass. Men endelig var vi i mål. Håper på noen rolige dager nå slik at jeg kan få stitcha videre på babyteppet.
Ha en kreativ uke alle sammen.
Mona

fredag 17. juli 2009

Jeg vant igjen.....

Fru Ticosus hadde en giveaway i går. Hun hadde rundet 5000 på telleren. Hun hadde også brylluppsdag i går. Kunne velge mellom løper eller pute. Jeg har sett begge deler og det var ikke lett å velge. Valget falt til slutt på puta. Den er kjempelekker. Hun kommer innom med den i kveld. Jeg vant også ekstrapremien. Vi skulle gjette på hvor mange år hun hadde vært gift. Flaks.....egentlig ikke. Svigermor fortalte meg en gang om hvordan man kunne finne det ut og den brukte jeg nå. Har fortalt det til Hanne. Hun hadde aldri hørt det før. Hva ekstrapremien er vet jeg ikke. Spennende..... Hanne har nå vært innom med premiene. Er ikke denne puta lekker? Duse og avstemte farger. Den har fått plass i kurvstolen min på glassverandaen. Her er ekstragevinsten for å ha tippet riktig på hvor mange år de hadde vært gift. Vet ikke hvor jeg skal ha denne enda men jeg finner nok en plass.
Trodde jeg skulle sy en glassbrikke som så ut som en blomst. Syntes ikke den ble noe fin så jeg har gjort den om til en nøkkelring. Det er etter inspirasjon fra http://www.grethesflittigehender.blogsdpot.com/ . Hun har også en giveaway. Har meldt meg på der også. Meld deg på du også.

Lappehilsen fra Mona


Glassbrikker og andre godsaker..................

I dag har jeg sydd noen glassbrikker som ser ut som muffins. Det er jo ikke bestandig man trenger dekkebrikker.

Tegnet et mønster og så var jeg i gang. Skulle i utgangspunktet bare sy en for å prøve men, vips så ble det fire. Kanten rundt ble litt bulkete så jeg skulle nok brukt stivere vatt. Vatt og baksidestoffet ble ikke klipt til før jeg hadde sydd langs kanten. Klippte så nærme sømmen jeg torde uten å klippe i den.
Endelig dukket boksene opp etter siste kjøp på QXL. Jeg kjøpte de den 1 juni så det tok litt tid kan du si. Sendt mail, ringt og sendt SMS uten å få kontakt. I forrige uke ble jeg litt irritert og sendte en SMS til om at enten så sender du boksene eller returnerer pengene og dagen etter ble pakken levert på postkontoret. Fikk sendingsnummeret på SMS og har fulgt den hele veien hit, så jeg visste at den skulle komme i dag. De store rutete boksene tilsvarte forventningene. Jeg får si som Kari Anne sier at det ordner seg for snille jenter.


Her er dekkebrikkene tatt i bruk. I går tok jeg meg fri fra symaskinen. Bakte kake og i går kveld ble det litt kos på terassen. Det er etter en oppskrift i siste Hjemmet. Kan anbefales. Det finnes også en variant hos Anitas med bloggen http://www.avasblogg.bloggspot.com/ Tror jeg skal prøve den neste gang. Kaken var fortsatt lunken da jeg serverte den så krem og jordbær ble servert ved siden av.

Etter å ha fortært kake så ble det tid til litt stitching. Nydelig temperatur og ikke en mygg i nærheten. Vet ikke om det skyldes at jeg hadde tent mygglyset men kan jo tro det.


Ha en flott helg til alle dere der ut.
Mona



onsdag 15. juli 2009

Nå har jeg 2 dekkebrikker........

Synes selv at jeg har vært effektiv i dag. Da jeg la meg i går kveld hadde jeg bestemt meg for å stå tidlig opp. Hadde klokka på 7.30 men da klokka var 7.00 var jeg klar for en ny dag. Vasket 2 maskiner med tøy, tømt oppvaskmaskinen, laget rabarbragrøt, stelt i stand frokost og ryddet litt. Derfor hadde jeg ikke dårlig samvittighet da jeg entret syrommet.

Det er først når blomsten og lukkekanten kommer på at dekkebrikkene blir fine. Jeg har quilta på samme måten som i går. Har fått tips om andre måter og det skal jeg prøve neste gang.
Jeg skjærte jo opp 33 stoff, 4 remser av hver så jeg har fortsatt mange igjen. Har en plan for disse men det tar litt lenger tid enn dekkebrikkene. Viser det på bloggen når det er klart.

Godsaker i posten er ikke å forakte og i dag kom det en hyggelig pakke med disse søte, nostalgiske notatbøkene. De er bare helt nydelige. Jeg har kjøpt de av http://www.minsinbutikk.blogspot.com Her kommer jeg til å handle igjen. Det er helt klart. Flotte som gaver når du ønsker å gi noen en oppmerksomhet.

Ha en flott dag til alle dere der ute.
Mona

tirsdag 14. juli 2009

Stitchery og en dekkebrikke er fedig........

Her er andre stitcheryet til babyteppet klar. Utrolig artige å stitche disse søte bamsene.
Lukkekanten på dekkebrikken har jeg sydd på maskin. Nålet godt på baksiden og sydd rett innenfor lukkekanten. Det ble ikke så værst på baksiden heller. Må bare sy noen sting i hjørnene så det ikke sklir ut. Så det på en blogg og fikk lyst til å prøve.
Her er dekkebrikka ferdig. Remsene er skjært på 1,5 inch. Har ikke hatt noe system på hvem som skal hvor. Bare satt sammen de som jeg syntes passet sammen. Dekkebrikken er 30 cm ganger 40 cm. Blomsten er fra en av Lise Bergenes bøker.
Hjørnene ble også fine........ Jeg har frihåndsquilta over stoffskjøtene. Har ikke frihåndsquilta før på denne maskinen. Trenger nok litt mer øvelse kan jeg se men, det duger.
Det var mannen i huset som lurte på om jeg ikke kunne sy noen dekkebrikker til bruk ute på terassen. Bordet har en glassplate og det klirrer veldig når vi sitter der og spiser. Etter legge tid kom jeg til å tenke på dette teppet. Jeg har funnet det på nettet. Vet ikke hvem som har sydd det eller om det finnes mønster. Nydelige farger er det og det har ligget i bakhodet lenge.

Kansje det en dag blir et teppe også, men først skal jeg sy flere dekkebrikker.
Ha en fortsatt kreativ uke til alle dere der ute.
Mona

mandag 13. juli 2009

Ut på tur aldri sur..................

Ordtaket sier det men jeg ble sur. Har hatt lyst til å besøke butikken Lille Stasjon i Lierbyen. Finner butikken. Men den er selvfølgelig sommerstengt. Åpner ikke igjen før 27 juli. Sjekket nettsiden før vi reiste for å finne adressen. Stod ingenting der om dette. Skikkelig bomtur med andre ord. Skulle også et ærend på Liertoppen så det fikk vi ordnet.

På vei tilbake kjørte vi innom Tønsberg. Quiltefryd var åpen, heldigvis...... Her er det jeg kjøpte av stoff.
Skulle i utgangspunktet ha gule og grønne stoffer og triangelpapir. Men det er utrolig hva en trenger.(lyst på er vel det riktige å si)

Fikk også kjøpt en bredere linjal. Veldig irriterende når en skal skjære opp noe som er bredere enn 6 inch.


Her har jeg skåret opp 33 stoff i 1,5 inch. Skal sy dekkebrikker. Blir spennende å se om det blir slik jeg har det oppe i hodet mitt. Det gjenstår å se.
Mandagshilsen fra Mona



søndag 12. juli 2009

Da er lukkekanten ferdig og en vinner er trekt.........

Da er lukkekanten ferdig sydd. Jeg har valgt en mørk grønn lukkekant. Den tar opp de mørkeste grønne stoffene. Det er deilig når en UFO er ferdig.

Etter at jeg begynte å sy enkel lukkekant blir også hjørnene fine. Ikke så klumpete. Synes vel ikke så veldig godt på dette bildet. Skulle nok hatt lys bakgrunn da jeg tok bildet.


Her er klokken 21.00.......


Mannen i huset stod for trekninga. Krukken alle kommentarene lå i ble ristet. Tømt ut på gulvet og en lapp ble tatt opp.
Vinnere ble....... May Britt med bloggen Abyquilt. Gratulerer så mye. Send meg en mail slik at jeg får din adresse er du snill. Adressen er: j.t.ragnhildrod@hotmail.com


Til alle dere andre vil jeg takke for at dere ville bli med på min giveaway.


Søndagshilsen fra Mona

På min leiting etter stoff dukker en UFO opp.........

Jeg sydde en blokk til av den jeg sydde i går. Leita etter et stoff som jeg visste jeg hadde et sted og som var tiltenkt et annet prosjekt. Stoffet fant jeg og en UFO også. Da jeg sydde dette, skulle jeg sy sommerteppe 2 i Lise Bergenes bok Lises lappetepper.

Hadde sydd 3 blokker, som jeg igjen hadde sydd sammen.

Da jeg kikket på det i går kveld bestemte jeg meg for å gjøre det om til en løper. I dag har jeg quilta den ferdig og nå gjenstår det å finne den rette lukkekanten. Har funnet fram 2 stoff som kan passe. Det er bare å bestemme seg.
Denne krukka kjøpte jeg på Lille Malinas i Larvik da det var nattby på torsdag. Denne butikken burde dere besøke hvis dere har mulighet. Kjempekoselig butikk.
Nå inneholder krukka navnene på de som har lagt igjen kommentar på min giveaway. Skrevet navnene etterhvert som kommentarene har kommet og nå inneholder den 30 navn. Jeg er veldig spent på hvem som blir den heldige. Jeg hadde ikke satt noen frist på når på søndag jeg skulle trekke. Når kl. har passert 21.00 i kveld da trekker jeg vinnereren. Har du lyst til å være med, men ikke kommentert er det bare å legge igjen en kommentar på innlegget som om giveaway.
Søndagshilsen fra Mona






lørdag 11. juli 2009

Fristelsene står i kø........

Det er så mye jeg gjerne vil sy og i bloggverden står fristelsene i kø. Mange nydelige blogger og kreative personer der ute..... I blogglista mi er det en blogg som heter http://www.modabakeshop.com/ Denne sjekket jeg i går og dette har jeg sydd etter beskrivelsen der.

Jeg har skjært lappene på 6 inch og sydd sammen til en ninepatch........
Delte så blokken i fire......

Snudd to av lappene........


Og vips så hadde jeg en nydelig blokk. Må nok sy flere av disse......... har vel egentlig skjært opp stoffer allerede..... Har jo ferdigstilt eller nesten ferdigstilt en del i det siste så jeg har veldig lyst til å sy noe nytt nå. Størrelsen på blokken kan jo også forminskes slik at den passer til en løper.

Lørdagshilsen fra Mona.

torsdag 9. juli 2009

Giveaway........

I går hadde jeg mitt innlegg nr. 50. Det vil jeg feire med en giveaway. Har du lyst til å være med i trekninga er det bare å legge igjen en kommentar på dette innlegget. Jeg trekker en vinner søndag kveld.

Ha en strålende dag alle sammen. Solen er fraværende i dag, men den dukker nok snart opp igjen.

Lappehilsen fra Mona

onsdag 8. juli 2009

Jeg vant,jeg vant og jeg fant.......en UFO

Ja, jeg vant. Stofftausa hadde en giveaway i forrige uke. La igjen en hilsen , også var det jeg som vant. Trodde ikke det var sant før jeg klikket på Mona i innlegget hennes. Skrinet kom med posten på fredag. Fikk ikke sett så mye på det da vi stod på reisefot. Det var også med et flott kort og en hilsen fra Laila.

Se bare på lokket hvor forsegjort det er. Har sett noen lage et slikt syskrin og vet hvor mye jobb det er. Jeg er ihvertfall kjempeglad for å ha vunnet dette syskrinet. Nå må jeg bare få fylt det opp med det som trengs. Ryddet syrommet i forrige uke og da jeg skulle finne trådsprettern i dag måtte jeg leite lenge og vel. Nå skal den få plass i skrinet.

Her tilbrakte vi helgen. Det var EM i rallycross i Høljes i Sverige og Even Hvaal stilte på startstreken. Det gikk ikke så veldig bra med kjøringa på lørdag. Han hadde gamblet litt med dekkvalg, men på søndag var det mye lavere temperatur. Da ble det jammen en heatseier også. Kom til B-finalen og av 32 påmeldte i klassen han deltok i ble det en 8 plass til slutt. KJEMPEBRA. I vår lokalavis står det 9 plass, men det var en som ble disket på et senere tidspunkt.


På bildet under ligger han i tet i sitt heat i 3 omgang.


I overskriften skrev jeg at jeg vant, men at jeg også fant. Jeg har vel visst om dette, men noen ganger blir bare ting liggene. Sydde dette på et kurs hos Lise Bergene i fjor høst.


I formiddag har jeg sydd blokkene ferdig. Har lagt det på gulvet i stua, studert på hvordan blokkene skal ligge. Har ikke bestemt meg helt enda. Lar de ligge der en stund til, kikke litt og bytte rundt på de kansje.
PS: Første blokk i andre rad ligger feil vei, så det ikke før innlegget var publisert, måtte inn i stua for å rette på det.

Det er ikke bestandig like lett å la være å handle når man ser noe man har lyst på. For noen uker siden meldte jeg meg på en BOOM hos Polarquilt. Dette har nå kommet. Se bare på alt dette nydelige garnet.

Stoffen er også helt utrolig vakre. Det er 60 forskjellige stoff. De har laget stoffpakkene så nærme originalen som mulig. Flott beskrivelse for hvert stoff. Hvordan det skal skjæres opp og størrelse og antall. Jeg skjærer opp stoffene etterhvert og legger de i en bok med nummer på siden. Neste gang jeg skal ha feks, stoff nummer 10 kan jeg bare ta det ut av boka. Det tar litt tid å skjære alt opp med en gang men, jeg tror det er lurt.


Ha en flott og kreativ uke.
I ettermiddag skal vi til Larvik. Eldste barnebarnet skal begynne på skolen til høsten. Han skal derfor få ransel og pennal. Han reiser på ferie i morgen og hadde ikke tid til å vente til han kom hjem igjen.


Mona