onsdag 30. desember 2009

Jeg ble så inspirert..................

Hanne med bloggen http://www.fruticosushobby.blogspot.com/ har laget et nydelig teppe i røde og hvite stoffer. Dermed var jeg i gang.......

Fram med beige stoff med roser, men da jeg skulle finne fram røde stoffer fant jeg ikke det jeg ville ha. Fant derfor fram beige, lyse og mørke, som var litt rolige. De grønne og røde stoffene kom fram etterpå.

Her har jeg sydd ferdig en blokk. Har skjært stoffene på 6,5 ". Blokkene mine blir litt større da jeg har gått opp på målene.

Har ikke bestemt meg enda for om jeg skal sy den røde eller grønne varianten. Kansje det blir begge to. Hvem vet......Vil ønske alle der ute i blogglandia ett riktig Godt Nytt År !
Lappehilsen fra Mona

tirsdag 29. desember 2009

Flere små punger..................

Her har jeg sydd en myntpung i min favorittfarge.

Søndag ettermiddag kom barnebarna for å overnatte. Caroline på 5 år så den myntpungen jeg hadde sydd tidligere på dagen. Hun hadde også veldig lyst på en slik.
Hun har valgt begge stoffene selv. Hadde lyst på en lys lilla glidlås, men den var desverre for kort. Heldigvis så hadde jeg en mørk lilla. Hun ble kjempefornøyd.
Må nok prøve å sy en som er litt større også.

Nå er det 21,4 kalde blå ute. Håper denne kulda gir seg snart.
Lappehilsen fra Mona.

søndag 27. desember 2009

Yes, jeg fikk det til.................

Har lenge hatt lyst til å sy en slik myntpung. Det er mange i blogglandia som har inspirert meg. Jeg har litt glidlåsfobi, men denne syntes jeg at jeg fikk bra til.Bloggen http://www.timotei-timotei.blogspot.com/ har lagt ut en beskrivelse på bloggen sin. Jeg printet ut bildene og skrev på instruksjonene. Kjekt å ha til neste gang.


Ha en fortsatt fin dag alle sammen.

Romjulshilsen fra Mona.

lørdag 26. desember 2009

Julegaver.............og masse snø ...............

Disse fine julekrusene fikk vi fra våre 2 barnebarn. Fint nedpakket i denne flotte nisseboksen. Hyggelige minner som vi kan ta fram hver jul.

Barnebarna har også laget denne fine nissen og lyslykten. Lykten lyste kjempefint.
Gårdsplassen var nedsnødd da vi stod opp i dag tidlig. Jeg er glad jeg ikke skal ut å kjøre. Fyr i peis og ovn er det som er deilig på slike dager.
Det har sluttet å snø nå. I skrivende stund er det nesten 10 blå ..............
Tror jeg må ta en tur opp på syrommet. Har ikke vært der på mange dager. Kjenner at det kribler litt, men hva skal jeg sy. Fortsette på det som ikke ble ferdig til jul eller noe helt nytt?
Ønsker dere alle en fortsatt fin romjul.
Mona

torsdag 24. desember 2009

God jul alle sammen......

Det ble en hvit jul i år. I natt har det kommet ca 30 cm med nysnø.

Bilene ser slik ut. Det blir litt av en jobb å få bort all snøen. Heldigvis har mannen i huset traktor så han blir nok ikke så veldig svett. Kansje jeg burde ønske meg ny garasje av julenissen.

Her er bordet ferdig pyntet. Vi blir 9 til bords. Fant ut at da er den duken jeg pleier å bruke til jul for kort. Hva gjør vi da tenker jeg. Sendte mannen på Europris og han kom hjem med denne duken. Ikke så galt til å være Europris. Denne kjeden har vel også blitt bedre med årene.

Vil ønske alle mine bloggvenner en riktig god jul. Takker for alle kommentarer. Jeg har ikke vært like flink til å kommentere. Det blir mitt nyttårsforsett tror jeg. Kansje kjøpestopp på stoffer også burde være med på den lista.
GOD JUL
Mona

tirsdag 22. desember 2009

Adventsløper og harrytur..................

Dette er adventsløperen som har ligget på salongbordet i adventstiden. Den må nok vike plassen for det røde før julaften. Sydd på et julekurs hos Lise Bergene for noen år siden.

Hjertene har jeg applikert på til slutt. I en av Lise Bergenes bøker finnes dette mønsteret.
I dag er det ikke så kaldt og det er et lett snødryss. Bilde av kattene ble litt dårlig, men syntes jeg måtte forevige de der de sitter på sofaryggen og kikker på snøen. Ikke ofte de sitter der samtidig.

I går var vi på harrytur. Stoppet som vanlig på Nordbysenteret. Etter utbyggingen har det kommet flere nye butikker. Panduro er en av dem. Noen stoffer og bånd ble kjøpt inn. Stoffene på bildet fant jeg i en kurv som stod litt bortgjemt. 1,6 meter stoff for 100 kroner er ikke dårlig.


Flere bånd og dette røde flotte stoffet har jeg tenkt til noen kurver. Blir sikkert ikke noe på denne siden av nyttår, men man vet jo aldri.

Søstrene Grenes har også kommet til senteret. Har bare hørt om denne butikken før. Fant selvfølgelig noe som falt i min smak der også. Soppene blir nok flotte på juletreet.


Ønsker alle en riktig fin dag.
Mona
søndag 20. desember 2009

Nå er det snart jul hos meg også................

Vi har hatt denne kjøpmannsdisken på gjesterommet siden vi flyttet hit. For noen uker siden ble den flyttet ned på kjøkkenet. Duken som lå på var blitt så stygg. Måtte derfor sy en ny. Fikk endelig sydd på lukkekant i går. Skulle også applikere på noen hjerter, men droppet det da jeg valgte lukkekanten. Syntes det ble litt vel mye. Bildet ble litt dårlig. Ikke bestandig like lett å ta bra bilder.

Nå er det klart til jul på denne benken. Noen av mine kjære ting står plassert her. Osteklokken har jeg fått av en tante. Fatet er etter mamma og den lille søte skålen brukte bestefar til å ha sukkerbiter i. Jeg er så glad for alle minnene jeg har etter farmilien min. To av muggene kommer fra loppemarkeder. Den røde kjøpte jeg i sommer da jeg var en tur på Bærums Verk. Angrer på at jeg ikke kjøpte bollen som hørte til også. Hadde jo vært fin til å servere grøt i nå til jul.
Det er dårlig med juleputer hos meg. To av putene jeg hadde tenkt å ha framme er nå i leiligheten etter min søster. Den er nå endelig klar og er lagt ut for salg. Da er det bare å krysse fingre å håpe at vi får solgt den fort. Sydde derfor to puter i går. De er ikke så store, hadde desverre ikke større inneputer. Må få kjøpt noen tror jeg.
Det ble ikke noe nytt kjøkkensett til jul. Det jeg sydde tidliger i høst ligger også i leiligheten etter søsteren min. Men det kommer jo flere juler.


I dag tidlig satte jeg to deiger. Smultringer og fattigmann. Dette er kaker jeg bare må ha til jul. De må stå å hvile noen timer til. Kjenner nesten smaken allerede.
Ha en fin fjerde søndag i advent alle sammen.
Monalørdag 19. desember 2009

Gave til meg, fra meg..... og innlegg nr.100......

De siste dagene har det kommet flere julekort så nå var det på tide å finne fram juleposten. Sydd etter et av Lise Bergenes mønster. Flott motiv på toppblokken.


På tirsdag var jeg i Tønsberg og måtte selvfølgelig en tur innom Quiltefryd. Var bare på leit etter et stoff, men alle vet jo det at fristelsene står i kø..... Denne pakken med mønster og stoff var bare aldeles nydelig. Søsteren til eieren hadde sydd teppet i disse røde stoffene.

Flere røde stoffer og noen hvite med rødt ble også kjøpt.


På tirdag hadde vi juleverksted i 5 kl. Jeg hadde dekorert noen fyrstikkesker slik at elevene fikk noen ideer. Hadde aldri gjort dette før. Resultat ble helt ok.


Brukt kopier av noter, bøker og glansbilder.Dette er mitt innlegg nr. 100. Tiden siden jeg opprettet denne bloggen har gått veldig fort. Jeg kommer til å ha en give away i løpet av januar. Må tenke litt på hva det skal bli.


Ønsker alle en riktig god jul.


Mona
søndag 13. desember 2009

3 søndag i advent.......og julekonsert i Kvelde kirke.....

I dag har vi tent det tredje lyset. Jeg liker både rødt og sølv så jeg har en i stua og en på kjøkkenet.

Kjøpte noe julepynt på QXL i januar. Hadde jo en baktanke med det. Har ønsket meg et lite tre på kjøkkenet. I dag har vi vært ute og funnet en liten busk. Satt den i en sinkbøtte og pyntet den med røde hjerter og nissemenn. Det ble akkurat slik jeg tenkte meg.


Nydelige røde glasshjerter.....


og artige nissemenn.........

På fredag etter jobb var jeg innom min lokale blomsterbutikk. Der hadde de fått inn Juleroser. Fristelsen ble for stor så jeg måtte ha med en hjem. Håper jeg greier å få den til ute til neste år.


I kveld skal Lågabrass ha julekonsert i Kvelde kirke for 10 gang. Vi skal møte opp kl. tre så jeg tror nok jeg må gjøre meg klar.
Ha en flott søndag alle sammen.
Monatirsdag 8. desember 2009

Julesteming.......

På søndag var det juleshow på Bjerkely i Hvarnes. Denne snømannen møtte oss da vi ankom lokalet. Han ser litt sliten ut ......... det er ikke greit med denne travle adventstia.

Nissen og hans hjelpere laget et flott show.

Flotte skjetsjer og masse nydelig sang.

Den ene hjelperen ble litt sliten....... hvis du vil se flere bilder er det bare å gå inn på http://www.op.no/


I går hadde vi siste sykveld i lappeklubben før jul. Alle hadde med noe godt til pausen.


Her sitter vi og koser oss i pausen.

Det har ikke blitt så mye søm i det siste, men dette hjertet sydde jeg på klubben i går. Mangler bånd til oppheng. Må nok ta meg en bytur snart. Et hjerte til er på gang.


Postmannen hadde med pakke til meg i dag. Nydelig boks kjøpt på QXL.


Etter middag i dag ble jeg sittende å kikke i boken JULEGLEDER. Det er en flott bok med mange flotte ting. Ute i blogglandia har jeg sett slike kurver/poser. Har ikke sydd slike før. De var lette og raske å sy. Tror nok det blir flere av disse.


Ha en fin uke alle sammen.
Mona

søndag 6. desember 2009

2 søndag i advent og juleshow på lokalet.

Adventstiden går så altfor fort synes jeg. Vi har allerede tent lys nr 2.

Liten aktivitet på syrommet også. Flere av prosjektene jeg trodde jeg skulle rekke før jul må nok vente. Vasking og maling av leiligheten etter søsteren min har tatt veldig mye tid. Heldigvis kommer det en tid etter jul også.

I kveld skal vi på juleshow på lokalet i bygda. Det eldste barnebarnet begynte på skolen i høst. Han skal være med å synge nå i kveld.

Ha en flott adventskveld alle sammen.

Mona