søndag 29. august 2010

Vekslende vær og Early Bird Heart Challenge........

Vi har veldig vekslende vær for tiden. Fra sol til regn og haglbyge. Denne flotte regnbuen så jeg plutselig over huset til naboen på tirsdag ettermiddag. Den var utrolig sterk i fargene. Det kommer ikke så godt fram på bilde.

I går ettermiddag begynte det å tordne. Regnet med at det snart ville begnnne å regne, men det var ikke regn som falt fra himmelen. Slik så terassen ut etter at haglbygen hadde passert.

Ikke mye som minner om sommer her. Det er jo noen dager igjen av den enda, men kjenner at det er høst i lufta.

Må kansje snart begynne å fyre om kvelden. Heldigvis er veden for vinteren i hus.Snøball....... eller haglball..........
Jeg meldte meg på i Early Bird Christmas Crafting for noen måneder siden. Har ikke får laget noe før denne måneden. Månedens utfordring var at vi skulle lage noe med hjerter. Har sydd en mappe til å ha rundpinner i. Har applikert på et hjerte, også er det hjerter på stoffet.

Her er åpningen for å legge inn rundpinnene. Den var artig å sy så kansje det kan bli flere.Mens jeg var i gang sydde jeg en brikke til å ha under koppen eller glasset også.Selvfølgelig måtte jeg finne fram min røde kopp med hjerter.Ønsker alle en flott og kreativ uke.
Søndagshilsen fra Mona

søndag 22. august 2010

Nå er alle pappmalene brukt opp.........

Endelig er jeg i havn med posen med 192 pappmaler. Det ligger fortsatt noen sirkler der da...... Fokuset mitt etter besøket på Lappemakeriet har vært å bli ferdig med dette teppet. Nå mangler det bare å få sydd de to siste på bakgrunnsstoffet. Midtsirklene må jeg også få på før jeg regnskjærer blokkene. Har ikke stoffet til den ytterste rammen, så må nok snart en tur til Lappemakeriet. Flott at de har åpent syv dager i uka.

Har brukt mye tid på håndsøm i sommer og da Kathrines Quiltestue viste dette flotte teppet på bloggen sin ble det sendt mail omgående. Pakka kom på torsdag og stoffene var bare helt utrolig flotte.

Måtte selvfølgelig teste ut litt.......


Litt flere ting har kommet på plass i lysthuset. Bli med inn da hvis du har lyst til å se...... Trappa er en av steinene som var til den gamle trappa til huset vår. Den ble fjernet for mange år siden. Da vi kjøpte huset fikk vi greie på at sønnen hadde steinene hjemme på gården sin. Vi fikk heldigvis lov til å hente dem og her er en av de kommet skikkelig til sin rett.

Kjøpte lysekrone i sommer og nå er den hengt opp. Jeg har bare provisorisk strøm enda, men før vinteren kommer tenker jeg kabelen er gravd ned. Lyspærer må jeg også få kjøpt.


Bordbrettet som jeg kjøpte i fjor sommer er også satt inn. Pynta litt med lysestaker, lampe og litt andre godsaker.


Gardinen blafret så fint i vinden da jeg satt der nede i stad og bare slappet av.Ønsker alle en flott og kreativ uke.
Søndagshilsen fra Mona.

søndag 15. august 2010

Flere tallerkner og litt fra lysthuset........

Her har jeg 4 tallerkner til som bare mangler midtsirkelen. En til er klar for søm til bakgrunnstoffet.

Nå er lysthuset malt utvendig en gang. Er egentlig lei maling nå, men jeg må nok ta et strøk til før vinteren kommer. Her er utsikten jeg har når jeg ser ut døra i lysthuset. Det skal etterhvert komme en grusgang fra terassetrappa og ned til lysthuset.


Har satt på plass noen ting og tror det blir ganske ok når jeg blir ferdig. Kan nok bli mange stunder med håndarbeid her.

Den nydelige gamle duken har jeg kjøpt på QXL. Falt for de nydelig blomstene på denne.


Mens jeg har malt har mannen i huset arbeidet i hagen. Både med gjerdestolper og legging av belegningsstein der syrinene skal plantes.

Begge kattene våre følger med i arbeidet vårt.


Plantet jo jordbær tidlig i sommer. De har nå vokst seg store og fine. Det kom noen jordbær på de tidligere, men fuglene var og tok de. Men vi får prøve å rekke å "dekke" de til for fuglene til neste år. En jordbærplante har kommet med en blomst nå. Tror den må ha tatt feil av årstida.
Ønsker alle en flott og kreativ uke.
Søndagshilsen fra Mona.
mandag 9. august 2010

Flere bilder fra Lappemakeriet og framgang på tallerkenteppet mitt......

På min vandring rundt i butikken fant jeg disse søte gryteklutene.

Og en nydelig løper med både hexagon og diamanter.

Her har jeg fått sydd sammen 4 blokker og satt på mellomverket på begge sider. Har bare lagt remsene i enden løse på for å se hvordan det blir. Rammestoffet passer utrolig flott.

Da jeg satt ute under epletrærne i går fikk jeg også sydd litt mer på hexagonteppet mitt.Ønsker alle en strålende uke.
Mandagshilsen fra Mona.

søndag 8. august 2010

Ut på tur.........til Lappemakeriet......

I går var jeg en tur på Lappemakeriet. Etter frokost spurte mannen om vi skulle ta en tur. Har vel nevnt ved flere anledninger at jeg ønsket å ta en tur dit. Mangler hvite glidlåser også, så en tur til Stoff & Stil har også stått på ønskelisten.


Dette teppet her skal de ha kurs på til høsten. Synd at en bor så langt unna. Sparer jo på gamle broderier til et slikt teppe. Teppet var bare aldeles nydelig.


Jeg holder jo på med mine gartnerblomster. Det blir mye restestoffer. Lurt litt på hva jeg skal bruke disse til. Har bladd i boka til Trine Bakke mange ganger i sommer og fikk lyst til å sy Farmors Stuevegg. Hexagonmalene hadde jeg kjøpt ved en tidliger anledning. Restene til en gartnerblomst var nok til to medaljonger. Med så mange gartnerblomster, har jeg da nok til alle sammen. Det var bare bakgrunnstoffet og rammestoffene jeg måtte gå til anskaffelse av. Bakgrunnstoffet fant jeg på nettbutikken til Desirèe. Rammestoffene kjøpte jeg i går. Blomsterstoffet til den ytterste rammen er bare helt nydelig. Lys aqua med roser. Fikk kjempegod hjelp av betjeningen i butikken til dette. Det var mange stoffer som passet, så jeg måtte til slutt bare ta et valg.

Her har jeg lagt mine medaljonger utover på gulvet. De blir så fine.Her ligger de klare til sammensying.


Et annet mål med turen var også å få kjøpt bakgrunnstoff til mine Dresden Plates. Kjøpte noen på årsmøtet på Brunstad, men manglet stoff til 6 plater. Et nydelig stoff til mellomverk ble også innkjøpt. Rammestoffet får jeg ta ved en senere anledning.

Fikk tatt noen bilder helt til det plutselig var tomt for strøm på kamera. Hadde selvfølgelig glemt å sjekke det. Det var artig å se alle modellene fra boken. Det blir noe annet å kunne se og ta på, enn bare å bla i boken.Fikk også fylt opp lageret med glidlåser og tråd fra Stoff & Stil.
Har noen flere bilder fra Lappemakeriet som jeg får vise senere. Fikk ihvertfall mange nye idèer. Trenger vel egentlig ikke det da jeg har mer enn nok å holde på med nå. Tre tepper med håndsøm kommer til å ta tid.
Ønsker alle en strålende søndag.
Lappehilsen fra Mona


PS: Pannekakehuset ble også besøkt. Nydelige pannekaker ble fortært. Kjøpte en fra barnemenyen for jeg hadde så lyst på en dessertpannekake også. Begge deler var bare helt nydelig.

mandag 2. august 2010

Det har blitt litt håndsøm...........

Har ikke sittet bak symaskinen på flere uker, men det har blitt litt håndsøm. Her er fire Dresden plater klare. Ikke helt da, tre av de mangler midten.

Ni av gartnerblomstene mine er klare. Har klargjort flere så det er bare å sette i gang.

Vi har vært noen dager i Sverige. Besøk på Liseberg sammen barnebarna, datter og svigersønn. Reiste også en tur til Ullared. De fleste kjenner vel den plassen fra TV. Har vært der flere ganger før, men det var da barna var små. Blir lenge til neste gang jeg skal dit ihvertfall. Masse folk og veldig mange med dårlig køkultur. Fikk jo shoppa litt da.......

Måtte jo en tur innom Nordby på vei hjem. Panduro har fått en flott butikk der. Var ikke sein om å ta en tur innom. Stoffene har jeg kjøpt der. Alle er Tildastoffer. Ikke noen planer for disse stoffene. Rimelige var de også når en tenker på kronekursen.


To søte bokser har dukket opp i postkassa.


Denne lille skålen i pressglass er også et kjøp på QXL. Nå er den fylt med operamint og polkagriser. Det ble jo shoppet litt godis på turen også.Lysthuset er ferdig malt innvendig. Nå gjenstår beising av gulvet. Gardiner er innkjøpt. Da er det maling utvendig som gjenstår.
Ønsker alle en strålende uke. Ferien nærmer seg slutten. Onsdag 11. august er jeg i gang igjen. Får nyte dagene som er igjen.
Mona