fredag 24. desember 2010

Ønsker alle en riktig god jul.

Jeg vil ønske alle mine følgere, de som har lagt igjen kommentarer og alle andre som har tittet innom bloggen min en riktig god jul.

Julehilsen fra Mona.

torsdag 23. desember 2010

Snømennenes snøballkrig og juleskatter......

Et nytt stitchery er klart. Her har snømennene snøballkrig.
Den ene snømannen blir skikkelig sur.......Da min tante flyttet i høst fikk jeg den gamle julepynten hennes.


Mange flotte kuler og bjeller.

Barnebarna har overnattet her i natt. Nå sitter Benjamin her og følger med på hva jeg gjør. Det går vel ikke så lenge før Caroline kommer også. Da skal vi kose oss med kakao og brødskiver.

Jeg ønsker alle sammen en riktig god jul.

Julehilsen fra Mona.søndag 19. desember 2010

Bakehelg og det første stitcheriet er ferdig.

Jeg utsetter bakingen til jul så lenge jeg kan. Har vel kansje en litt dårlig erfaring fra tidligere år. I dag har jeg bakt fattigmann. Det er bare jeg som liker disse kakene, men jeg må bare ha de. Det blir bestandig noen prøvekaker.


I går bakte jeg kransekakestenger, sandkaker, kokosmakroner og nøttekaker. Har også to deiger liggende klar i kjøleskapet. Det er deig til sandkaker og berlingerkranser. Krumkaker får jeg av svigermor og smultringene har jeg kjøpt ferdig på smultringbua i Larvik. De siste årene har smultringbaksten min blitt misslykket.

Litt stitchery har jeg hatt tid til innimellom. Nå er det første klart. Synes  snømennene er så søte.Nå skal jeg sette meg forann TV og ta en pause. Kose meg med fattigmann før resten av deigen skal til pers.Ønsker alle en flott fjerde søndag i advent.

Mona

fredag 10. desember 2010

Juleduken er klar og et nytt langtidsprosjekt er startet.......

Nå er juleduken min ferdig. Jeg har lagt den på salongbordet og pyntet litt. Den er litt for stor for salongbordet. Kansje den blir lagt på spisebordet istedet.


Litt usikker på pyntinga., men jeg er kjempefornøyd med duken.I våres kjøpte jeg et mønster på Lappemakeriet. Hadde ikke noe mål og mening med kjøpet. Syntes bare det var så fint.Tirsdag kveld fikk jeg så lyst til å begynne på noe nytt. Sikkert ikke så lurt for jeg har nok en del UFOer liggende. Bladde igjennom noen blader og mønster. Da kom jeg over dette. Stoffet til stitcheriene hadde jeg liggende og når jeg fikk sjekket garnboksen og fant ut at jeg hadde garnet som skulle brukes, så var ikke veien lang til lystavla.
Som dere ser så har jeg ikke kommet så langt enda. Men jeg har tegnet av to mønster til.


Synes at snømennene er flotte. Vet at dette er et prosjekt som kommer til å ta laaaaaang tid, men skal kose meg med dette i vinter. Kommer sikkert til å sy andre ting også innimellom.


I kveld skal jeg på julebord med kolleger fra jobben. Gleder meg. Hyggelig å være sammen uten at skoleklokka kimer også og få tid til å prate mer med de man ikke jobber direkte sammen med.

Ønsker alle en koselig og trivelig helg.

Monasøndag 5. desember 2010

Juleduk...

Greide ikke helt å slippe tak i juleduken i går. Måtte prøve å få klipt til den buede kanten.


Har fulgt oppskriften i boka og det gikk stort sett greit. Buene har jeg tegnet for frihånd. Hadde ikke noen tallerken som passet helt. I dag har jeg sydd  på lukkekanten. Trodde det skulle vært litt knotete i buene, men det gikk greit det også.Så nå gjenstår det bare å sy fast lukkekanten på baksiden.I kveld er det juleshow på Bjerkely her i Hvarnes. Ser ut som dette har blitt en tradisjon. Underholdning fra revygruppa, sang og kiosk. Hyggelig å treffe kjente også.

Søndagshilsen til alle fra meg.

Mona


lørdag 4. desember 2010

Nå er jeg ferdige med quiltinga på min nye juleduk.......

Jeg har ikke stressa så mye med quiltinga på denne duken. Har quilta når det har passet seg slik. Alle sømmer er vel ikke helt perfekte. Noen kansje litt for tett.

Det har blitt noen meter med søm. Ca 4 spoler med undertråd har gått med.


Nå gjenstår det bare den buede kanten rundt. Jeg får vel til det også til slutt. Lenge til jul enda......

Jeg har det siste året vært mye i Holmestrand og en av butikkene som har mye flott er Husfliden. Var innom der i høstferien. Falt for en smykkeserie fra Hillestad. Jeg er glad i hjerter i alle fasonger og materialer. Kjøpte først et par øredobber og har ventet en stund på halskjedet og ringen. Ringen fikk jeg hentet nå på torsdag.
Husfliden hadde også mange flotte glassengler og denne her måtte selvfølgelig bli med hjem. Står nå på adventsfatet sammen med en engel som jeg kjøpte på glasshytta på Bærums Værk før jul i fjor.Ønsker alle en flott helg!

Mona