søndag 27. februar 2011

Crazy quilt......... prøveblokk til et skoleprosjekt.....

Har hatt lang tid på denne, men det er slik det blir noen ganger. Vi skal sy crazy quilt i 6 klasse der jeg jobber. Elevene har samlet inn stoff, blonder og knapper de siste ukene.

Jeg har sydd en blokk slik at elevene kan se hva de skal sy. Det er første gang jeg har sydd noe slikt. Jammen var det gøy også. Blokken er 20 x 30 cm.

Ble litt dårlig bilde i bare lampelys....................



Har vært i restekassa og funnet stoffer. Dekorert med gamle knapper. Også har jeg brodert litt.



Syntes at det ene feltet med stoff ble litt nakent. Fant en liten duk som jeg tok en bit av og applikerte på.

Tanken videre er å sy 4 små veggtepper. Håper elevene blir fornøyd.

Ønsker alle en flott uke.

Lappehilsen fra Mona.


fredag 25. februar 2011

Søm med barnebarna og første gjerdestitchery er ferdig.........

I går hadde jeg besøk av barnebarna....... Benjamin ville gjerne sy og hadde med seg stoffene han fikk da vi var på Lappemakeriet.


Han ønsket å sy grytekluter til mamman sin. Her er resultatet. Han har sydd alt selv untatt oppheng og knapper. Flink gutt......





Caroline fikk med seg flere fine stoffer med motiver fra Lappemakeriet og ville sy et lite veggbilde hun kunne ha på rommet sitt. Her er hun i dyp konsentrasjon når hun skal klippe av trådene.



Hun fikk litt hjelp med et par sømmer. Var ikke helt heldig med sømmen i bunnen på bildet, men hun ble fornøyd.


Første gjerdestitchery er ferdig. Plundra med peisen på kjøkkenet i går og fikk litt sot på genserermet. Fikk selvfølget litt på stitcheryet. Har heldigvis fått bort nesten alt.




Har ikke tegnet opp flere gjerdeblokker til dette teppet så det må jeg få gjort i løpet av helga. På onsdag åpnet jeg en Jelly Roll som jeg kjøpte fra Northern Quilt i fjor. Aldeles nydelig stoffer. Har sydd noen få 4 patch blokker. Tror det kommer til å bli bra.

Ønsker alle en god helg.

Lappehilsen fra Mona.

tirsdag 22. februar 2011

Framgang på stitcheriet....

Har vinterferie denne uka. Deilig med noen fridager selv om en ikke reiser til fjells eller det store utland som mange gjør. I går kveld var det lappeklubb. Bestandig gøy å treffe jentene igjen. Hyggelige samtaler og god latter rundt bordet. Det har blitt litt framgang på stitcheriet...... men det kommer til å ta tid.





Nydelige gule roser........                                                                                      



Nærmer meg slutten på den første blokken  ......da er det bare tre igjen........

Måtte kjøpe en del DMC garn til dette teppet. Trodde jeg hadde mye jeg i det gamle flotte skrinet som jeg kjøpte på et marked i Sverige for noen år siden.



 Fullt av DMC garn men, ikke så mange som passet til teppet.
 Nydelige blomster på lokket........



Mens jeg sitter her og titter ut av vinduet på snøværet drømmer jeg meg tilbake til LA. En utrolig flott ferie vi hadde der i fjor.


LA Inck lå bare et kvartal fra der vi bodde....... Hadde veldig lyst til å gå inn men, det var filmopptak der da vi passerte.......


Bilde her er tatt fra piren ved Santa Monica Beach.........



Gaten der det bor så mange frustrerte fruer. Wisteria Lane i  Universel Studio  Dårlig med blomsterduft da alle blomstene er falske.




Eller avslapning med noe kaldt å drikke og hyggelig selskap. Bildet er tatt utenfor en hyggelig kafe som heter Buster og ligger i Misson. En flott liten plass litt utenfor LA.



Prøvde å laste opp en videosnutt vi tok av denne karen og hans kamerat men, det gikk ikke. Flink til å synge er han ihvertfall.




Ha en fin uke alle sammen.

Lappehilsen fra Mona.

mandag 14. februar 2011

Stitchery igjen........

Lurer noen ganger på om det går litt rundt for meg...... Da jeg tegnet av snømannmønstrene og alle de søte små stitcheryene til Patches & Posiesduken var jeg så godt i gang. Pennen gikk skikkelig varm. Jeg kjøpte nemlig mønster og en del stoff på standen til Quiltegaarden på årsmøtet i fjor. Teppet hang så flott på veggen og fargene de hadde valgt var så nydelige. Hadde de brukt stoffer som lignet på originalen hadde jeg nok ikke kjøpt det.


Jeg nærmer meg slutten på de 40 små blokkene og må ha litt mere sofasøm. Er ikke helt klar for flere snømenn enda.



Dette er stitcheryet til en av fire hjørneblokker.........



Den skal se slik ut når den er ferdig..........

De fire gjerdene med blomster er også nydelige.........



Og her er stoffene jeg skal bruke........




Og her er et bilde jeg tok av teppet på standen til Quiltegaarden i fjor. Angrer på at jeg ikke tok noen flere. Det ligger også et bilde på bloggen til Quiltegaarden.



Jeg har fått spørsmål om mønsteret til løperen fra Lappemakeriet i det forrige innlegget. Duken som henger i butikken til Lappemakeriet er litt større enn mønsteret. Jeg fikk med beskrivelse og alle mål på blokken da jeg kjøpte stoffpakken. Jeg valgte å sy en løper av stoffpakka for det var det jeg trengte.





Ønsker alle en flott og kreativ uke.

Lappehilsen fra Mona.

torsdag 3. februar 2011

Oslotur og besøk på Bærums Værk.........

Nå er det lenge siden siste innlegg. Noe søm har det jo blitt. Søndag 23. januar tok vi med barnebarna og foreldrene på forstillingen Disney On Ice. Flott forestilling. På hjemveien reiste vi innom Pannekakehuset på Bærums Værk. Pannekakene var like gode nå som ved tidligere besøk. Besøk på Lappemakeriet ble det jo selvfølgelig også.

Har ved flere anledninger sett på en duk når jeg har vært der. Denne gangen ble stoffpakken med hjem.


Stoffpakken var beregnet til en duk med stjerner, men jeg har valgt å sy en løper. Trenger en løper til spisestuebordet. Har tenkt å legge vekk juleduken jeg sydde til jul. Det var vel egentlig ikke noen typisk juleduk. Det var vel heller en unnskyldning for å sette i gang med løperen tenker jeg.

Nå mangler det bare en smal og en bred ramme rundt løperen. Dette er vanligvis ikke farger jeg bruker mye av.



Fikk også kjøpt noen stoffer som jeg skal ha til snømannteppet mitt.  Det "falt" noen pappmaler opp i posen min også.

Har ikke noen planer om å sy noe teppe, men hadde lyst til å prøve denne blokken. En løper burde jeg få til tror jeg. Flere av stoffene jeg har brukt er gitt av to av lappedamene i klubben vår. Tok  med meg noen hjem på mandag og her er resultatet så langt. Har lagt til noen fra egene hyller også........



Har kommet litt videre på poesiteppet fra Bareroots også. Jeg er ferdig med litt over halvparten av blokkene med stitchery. Veldig kontrast til løperen og stoffene jeg har brukt til pappmalene.



Ønsker alle en riktig god helg.


Lappehilsen fra Mona.