torsdag 31. mars 2011

Teppe til pappa......

I forrige uke hadde han bursdag. Han bor litt utenfor Gøteborg så det er ikke så ofte jeg ser han. I morgen reiser vi nedover en tur. Må jo ha med gave.


Toppen har ligget lenge. Endelig har jeg fått quiltet det. Jeg har quiltet det på fleece.


Jeg har quiltet ved alle sømmer.
Beige og grønne stoffer i skjønn forening. Her ligger teppet klart til å pakkes inn. Håper pappa blir fornøyd.


Ønsker alle en strålende helg.

Lappehilsen fra Mona-


mandag 28. mars 2011

Første "blomstereng" er ferdig.......

Blomstene ble utrolig søte.........


Tror dette kommer til å bli en flott løper..............Det skal være en slik blokk i hver ende av løperen..........I midten skal det være kvadrater. Noen har en øyenstikker som jeg også skal stitche.  Her har jeg lagt utover noen av kvadratene.

I kveld er det lappeklubb igjen. Gleder meg til å treffe syvennene mine igjen.
Ønsker alle en super uke.

Mandagshilsen fra Mona.


lørdag 26. mars 2011

Jeg greide ikke å stå i mot...........

De fleste som liker stitcheri burde ta en titt på dette hefte. Jeg greide ikke å la være. Det dukket opp i postkassa her om dagen. Aldeles nydelig.


Her er det mange flotte mønstre og forslag.

Kikket på heftet flere ganger og i går kveld greide jeg ikke å vente lenger. Løperen jeg hadde kikket på var så søt. Opp på syrommet for å skjære stoff. Overførte motivene og gjorde de klare til fargelegging. Fagekrittet som er brukt på modellene i heftet hadde jeg jo kjøpt i fjor høst. De hadde jo bare ligget i hylla. Jeg hadde mange rare argumenter for å starte selv om jeg har mer enn nok annet å holde på med.Fargelegginga gjorde jeg i dag tidlig. Stoffer og garn til blokkene er funnet fram og de første stingene er tatt.Jeg har valgt andre farger enn modellen fordi blått ikke passer så godt inn hos meg.


Heldigvis er dagen ung. Skal feire det ene barnebarnet i morgen og har lovet å bake kake. Ser også noen kaniner rundt i huset. Får vel prøve å gjøre noe slik at bestanden ikke vokser meg over hodet.

Ønsker alle en super helg.

Lørdagshilsen fra Mona.


søndag 20. mars 2011

Jeg lengter mot vår........stoff fra en kollega.........

Det har kommet en del snø i vinter. Vi har fine dager nå, men synes snøen tiner sakte. I dag morges var det nesten 10 blå. Ser ut som våren lar vente på seg.


Ser ut til at det blir en stund til jeg kan åpne lysthuset for sesongen.

Jeg har fått noen stoffer av en kollega. Hun har for tiden permisjon, men er innom av og til. Hun så prosjektet vi holder på med i Kunst & Håndverk og kom med en sekk med stoffer. Syntes det var mange fine stoffer der og fikk lov til å "plukke" det jeg hadde lyst på.


Litt grove stoffer i nydelige farger.Burde vel prøve å få til noe av dette. Påskeløper til kjøkkenet kansje av dette artige motivstoffet.

Det har blitt lite søm den siste tiden. Har hatt nok med øvelser og kabarè. I dag skal vi ha konsert igjen. Denne gangen er det åpent for alle. Vi starter med cafe med salg av kaffe og kaker før konserten.

Ønsker alle en flott uke. Nå skal jeg fortsette med kaken jeg skal ha med. Har bakt Sara Bernard i langpanne. Nå er den i fryseren og snart skal "toppingen" på. Fant oppskriften på nettet.

Søndagshilsen fra Mona.
lørdag 12. mars 2011

Shopping og litt søm........

Jeg stitcher og jeg stitcher........ Nå er jeg snart halveis med stitcheriene........Når savnet etter å sitte bak symaskinen blir for stor koser jeg meg med mine fourpatchblokker.Får også inspirasjon fra andre bloggere....... Her har jeg prøvd meg med fargestifter også.......Tenker at dette kan bli en dekkebrikke til jul. Har laget skisse til en til med annen tekst på.

Quilt-Design  har opphørssalg og jeg har kjøpt et par mønster og garn. Har ikke tenkt å sy noen av disse enda. Har nok prosjekter på gang nå.På bloggen til Meretesquiltestue kan du se et SNOW DAYS teppe hun har quiltet. Lekkert!! Quiltegaarden har også et innlegg om dette teppe på bloggen sin. 

I kveld skal vi ha kabarè med på følgene fest. Endelig er vi i mål etter mange timer med øvelser.

Ha en flott helg alle sammen.

Lørdagshilsen fra Mona.

lørdag 5. mars 2011

Første hjørneblokk er ferdig........

Jeg har sydd ferdig den første hjørneblokken til teppet jeg holder på med. Trekanter er ikke det beste jeg syr, men det gikk på et vis. Flere av stoffene jeg har brukt kjøpte jeg på årsmøte på Brunstad i fjor. Manglet noen, men fant jammen noen i skapet som passet.


Det har blitt en feil på blokka. Hadde ikke lest mønsteret godt nok, men hjørneblokkene har ingenting å si for midtstykket.......heldigvis.I forrige uke hadde jeg vinterferie. Surfet en del på nettet og i går kom det to pakker fra USA i posten.Nydelige stoffer. Jeg har sydd noen four patch blokker som jeg skal ha til et teppe. Er på langt fra ferdig. Manglet stoffet jeg ville ha til lukkekant og noen blomster jeg skal applikere på. Ville ha stoff i fra samme serien så da måtte jeg bestille litt på nettet. Har ikke sett denne serien i noen av nettbutikkene her i Norge. Med frakt kom disse stoffene på i underkant av 300 kroner for 3,5 yard. Det er jo utrolig billig.
Disse flotte charm pakkene kommer også fra USA. Hva jeg skal sy av disse vet jeg ikke enda.

Nå er jeg lei av vinteren. Da jeg handlet inn til helgen i går måtte jeg bare ha med meg denne potterosen. Gleder meg til snøen tiner og blomstene begynner å titte opp av jorda. Vet at mars kan være en lunefull måned, men får satse på at det ikke kommer mer snø nå.Nå skal jeg sette meg foran TV og se på 3 mila i Kollen. Jammen glad jeg ikke står i kø på t-banen i Oslo nå. Det er jo bare kaos jo.

Lappehilsen fra Mona.