mandag 25. april 2011

Broderusk......

Da Wenche fra Northern Quilts viste bilder av vårens broderusk på bloggen sin sendte jeg sporenstreks en mail. Tusenfrydmønsteret var utrolig nydelig, så dette måtte jeg har. Pakken kom i posten på onsdag og kvelden ble brukt til å sy den lille nydelige duken med tusenfryd. Rakk også å sy litt av stitcheriet før leggetid.


Resten har blitt til underveis i påsken.Nydelige stoffer som er som sukkertøy.Nå gjenstår bare lukkekanten. Igjen valgets kval.Har funnet fram tre alternativer.
Jeg kommer vel i mål denne gangen også.

Hagemøblene som har stått lagret i lysthuset er satt fram og gardinenene har blitt hengt opp igjen. Snart klar for årets lysthussesong.

Vårhilsen fra Mona.


lørdag 23. april 2011

Påskesysler........

I to dager nå har vi revet og kjørt bort en gammel garasje fra mitt barndomshjem. Huset skal snart legges ut for salg så det måtte gjøres nå. Ikke det en har mest lyst til å drive med i påsken.

Nå skal jeg kose meg med litt stitchery før jeg reiser til svigermor for å spise lunsj.


På onsdag fikk jeg litt tid ved symaskinen og fikk startet sammensyinga av duken fra Bareroots.
Det er fortsatt en del igjen, men håper å få sydd litt mer i dagene som kommer.Fikk en staude av svigerinnen min i fjor høst. Fikk grav den ned i jorda og tenkte ikke noe mer på den før jeg så at det var blåveis som tittet så fint opp av bakken.Ønsker alle en fortsatt god påske enten den tilbringes ute i solen eller inne ved symaskinen.

Jeg har også fått en award til som jeg kommer tilbake til.

Lappehilsen fra Mona.


mandag 18. april 2011

Shopping og award..... og påskeegg.......

Vi hadde en flott tur til Quiltefryd på torsdag med noen fra lappeklubben. Jeg kjøpte blandt annet denne nydelige stoffpakka.


Den er til mønsteret Små hverdagsgleder fra AnnAKa. Mønsteret hadde jeg liggende. Var med på et AnnAKa abonnement fra en nettbutikk for en stund siden. Blått er ikke fargen min så den ble bare lagt i skapet. På Quiltefryd hadde de laget en modell i disse stoffene og da var jeg solgt.


Tegnet av mønsteret på fredag og startet å stitche med det nydelige grønne garnet som fulgte med. Da oppdaget jeg at den brune fargen etter tegningen skinte igjennom. Hva gjør jeg nå tenkte jeg. Var ikke så lysten på å tegne av to nye. Valget ble da å fargelegge mønsteret og det ble ganske så bra. Håper det kan bli litt tid til søm i påsken.

Denne nydelige rullen med stoffer  lå i postkassa da jeg kom hjem fra jobb på fredag. Den er kjøpt hos Green Fairy Quilts. Her kan du nemlig reservere stoffer som ikke har kommet i butikkene enda. Det gjorde jo selvfølgelig jeg, og nå er den her.  Nydelige stoffer. Serien heter Strawberry Fields.


Disse to søte eggene har jeg fått av to av elevene i 6b. Camilla og Amena har brukt flotte farger. De skal få stå i kjøkkenvinduet nå i påsken. Tusen takk jenter.


Jeg har fått en award fra Åse med bloggen  http://mosbojenta.blogspot.com/   Tusen takk Åse!

1. HVORFOR BEGYNTE DU Å BLOGGE?
Jeg var sykemeldt og hadde tenkt på det en stund og vips så var jeg i gang.

2. HVILKE BLOGGER FØLGER DU?
Jeg følger mange blogger. Ser jeg en blogg jeg like legger jeg den i blogglista mi. Har nok mest quilteblogger, men også en del interiør og hageblogger. Det er mange som også har kombinerte blogger.

3. FAVORITT MAKEUP-MERKE?
Har ikke noe favoritt merke. Bruker ikke sminke til daglig.

4. FAVORITT KLESMERKE?
Har ikke noe favorittmerke, men synes klær fra UNO og Boheme er flotte plagg. PS. Har nemlig kjøpt meg en nydelig vårfrakk fra Boheme. Gylne Tider i Larvik fører disse merkene. Du finner butikken  på FB. 

5. DITT MÅ HA MAKEUP PRODUKT?
Hvis jeg trenger noe spør jeg i parfymeriet hva de kan anbefale.

6. FAVORITTFARGE?
Det må bli lilla, men har kjøpt noen med blomster på også i det siste. Må jo gjøre meg klar til sommeren.

7. PARFYME?
Calvin Klein. Både ck one og ck in2you.

8. FAVORITTFILM?
Ingen spesielle, men liker drama og filmer som er basert på virkelige hendelser.

9. HVILKET LAND VIL DU BESØKE OG HVORFOR?
Helt klart USA. Etter fire turer dit er dette absolutt favoritten. Det grunner nok i at vår datter var aipair i Maryland i 1999. Besøkte henne da og dette ga mersmak. Favorittby i USA er så klart Los Angeles. Har besøkt byen 2 ganger og skal helt klart tilbake. Vi har også et vennepar  som bor litt utenfor LA. Det frister jo å treffe de også.

10. FEM TING SOM DU BESTANDIG HAR I VESKA?
Mobil, lommebok, almanakken min fra EkstraFilme,selvlaget, drops og penn og papir.

Skal egentlig gi denne til fem bloggere. Synes det er veldig vanskelig å velge ut fem. Det er så mange som fortjener den. Velger derfor å gi den til de som er på besøk og har lyst til å ta den med seg.

Ønsker alle en god påske. Nå skal jeg snart hente svigermor. Vi skal en tur til Larvik. Hun har noen ærend og det tror jeg jammen jeg også har.

Mandagshilsen fra Mona.

onsdag 13. april 2011

En prøve......

Jeg har prøvd å bestille et mønster fra USA flere ganger, men når det kommer til betalingen vil de ikke godta kortbetaling  uansett hvilket kort jeg bruker. Ganske kjipt. Da må jeg jo prøve å lage mitt eget mønster.


Jeg har brukt de nye Tildastoffene jeg kjøpte da jeg var i Sverige.Jeg måtte en tur innom Gårdsbutikken på vei hjem for å kjøpe hvitt stoff til blokkene, og der stod disse flotte hanene og ventet på meg.I morgen er det tur til Quiltefryd med lappeklubben. Det kommer jo til å bli bare fryd.

Lappehilsen fra Mona.


mandag 11. april 2011

Ferdig løper og nystekt rullekake.

Da er løperen ferdig quiltet og lukkekanten er på plass. Valget falt på et rødt stoff med sommerfugler.


Tror nok jeg venter litt før jeg legger den på. Er ikke helt i sommerstemning enda.Bakte rullekake i ettermiddag. Trodde det var lappeklubb, men den ble avlyst fordi vi skal til Quiltefryd på torsdag. .Vi får kose oss med den under Farmensendinga.
Jeg ha også fått en award. Den kommer jeg tilbake til senere.


Lappehilsen fra Mona.


tirsdag 5. april 2011

Toppen til løperen er ferdig..............

Nå er topper ferdig sydd.


Fargene kommer ikke så godt fram på bildet. Dårlig fotovær i dag.Nå er det bare å finne den riktige lukkekanten. Får leite litt i hyllene så dukker det nok opp.Hadde en flott tur til Gøteborg i helga. Litt shopping ble det selvsagt. Var på et senter i nærheten av Partille og der var det selvfølgelig en Pandurobutikk. Nye Tildastoffer ble for fristende. Har en plan med disse, men har andre ting som jeg burde gjøre ferdig.

Skrev en liste over ting jeg holder på med i dag tidlig, og jammen ble den ganske lang.Pappa ble kjempefornøyd for teppet han fikk. Hyggelig å treffe han igjen. Det var en stund siden nå. Må nok nedover en tur igjen snart.

Skoleprosjektet går framover. Nå er 2 av veggbildene ferdig. Skal opp på syrommet nå å starte quiltinga.

Lappehilsen fra Mona.