tirsdag 28. juni 2011

Shopping og framgang på hexagonteppet. Besøk i Nidarosdomen og rallycross.

Målet for helgens tur var EM i rallycross på Lånkebanen litt nord for Trondheim. Selvfølgelig ble det et besøk på Quiltegården. Glemte å ta bilder i min begeistring.

Jeg trengte hexagonmaler og lim. Det var nok litt mer som fant veien opp i posen min.

Ingen planer for hva stoffene skal brukes til, men de var så fine.

Det har også vært litt framgang på hexagonteppet. Nå er 21 blomster sydd sammen og 9 stykker er snart klare. Det betyr jo at jeg er halveis med mine hexagon. Yes, dette blir bra.

Har kjøpt en boks på QXL som jeg har mine hexagon i.


Nydelig boks med fine blomster.


Her har jeg alt jeg trenger til mine blomster.

Originalen har noen hexagon som skal broderes med blomster. Jeg har tenkt å bytte disse ut med å brodere jordbær. Synes det passer bra når teppet er laget av stoffene Strawberry Fields.


Vi besøkte også Nidarosdomen. Da vi besøkte Trondheim for 3 år siden tok vi oss ikke tid til å gå inn i kirken. Det har jeg angret på og nå har jeg vært der. En staselig kirke. Litt mørk er den, men utrolige glassmalerier veier opp for dette synes jeg.


Det er ikke lov til å ta bilder inne i kirka så mine bilder er fra utsiden. Skjønner at det tok så lang tid å bygge når en ser all utsmykningen.Vi var også å så på riksregaliene. Morsomt å se når en først var der.
Målet med turen var jo rallycross så her kommer et bilde fra stevnet. Det gikk ikke så bra for vår lokale kjører. Det var noe som røyk på bilen rett før 3 heat så der endte løpet for hans del, men gøy å se han i aksjon. Flink gutt til å ikke være mer enn 19 år. Vi krysser fingre og håper alt går bra til helga når det er EM i rallycross i Høljes i Sverige.


Ønsker alle en strålende og kreativ uke.

Mona


tirsdag 21. juni 2011

Ja, ja. Det måtte vel gå slik til slutt.

Jeg har kjøpt bladet Vignette etterhvert som de har kommet ut. Det er The Hexagon Quilt i blad nummer to jeg har falt slik for.


Jeg har hatt en jelly roll liggende  fra stoffkollektionen Strawberry Fields. Brukte litt til løperen med hexagon, men det synes ikke at jeg har tatt noe av rullen. Hadde disse stoffene i tankene før jeg startet. Lim og pappmaler hadde jeg også, selv om det ikke var så mange.
Men det gjør ingenting for på torsdag kveld vender vi nesa nordover. Da skal vi på rallycross på Lånkebanen utenfor Trondheim. Må jo selvfølgelig besøke Quiltegaarden når vi først er i nærheten. Har vært der en gang før og det fristet helt klart til gjentagelsen.


Jeg har nå 15 blomster ferdig sydd. Mønsteret i Vignette er til en seng. Det skal ikke jeg lage. Det blir nok slumreteppevarianten.Her er mine blomster så langt. Startet på lørdag, så en kan vel ikke klage. Skal ha 60 stykker tilsammen. Mangler da 45 og det burde gå greit i løpet av sommeren tror jeg.
Hurdalsrosa blomstrer så fint nå.


Ønsker alle en flott og kreativ uke.

Lappehilsen fra Mona.


fredag 17. juni 2011

Ferie og gavedryss........

Nå er siste arbeidsdag for dette skoleåret historie. Mange uke fri til å lade batteriene. Gaver og klemmer er gitt og fått.

Den gaven som jeg var mest spent på om falt i smak var 4 dekkebrikker. Han er Beatlesfan og dirigerer, komponerer og arrangerer musikk for korps. Spiller mange forskjellige instrumenter gjør han også. En alsidig kar. Kommer til å savne han på arbeidsplassen, men kommer nok til å møte han i forbindelse med Lågabrass. Vi er en fanfarebesetning og han arrangerer mye av vår musikk.Hadde ikke rødt stoff med noter, så da farget jeg det selv.

Gaven falt absolutt i smak. Har fått hentydninger i dag fra mannlige kollegaer at de også kunne tenkt seg noe slik. Den ene fyller 60 år til neste år. En "spire" er allerede "sådd" i mitt hode.

Jeg har også sydd 6 poser/kurver som jeg har fylt med diverse lys og drops.Alle er sydd av hvit lin, men med forskjellige stoffer inni. Har også gitt bort pungen i det forrige innlegget. Alle mottakerne ble kjempefornøyd og sier at nå har de også fått en Monating.

Jeg har også fått gaver og godord i dag.Da jeg kom kjem fra jobb i går lå det to pakker fra USA i postkassa. Den ene var Mystery Block en. Skal bli spennende å se hvordan det blir. Her er stoffene jeg skal bruke i første blokk.

Den andre var stoffene jeg har ventet på.De er bare så nydelige. Må nok se på de noen dager før jeg starter tror jeg. Skal også være en del barnepike i sommer så jeg får utnytte tiden godt. Benjamin på 8 år har allerede ytret ønske om å sy gryteklut til oldefar i Sverige.

Ønsker alle en super helg.

Mona


mandag 13. juni 2011

Pinsesøm.....

Jeg har kost meg litt på syrommet i pinsa. Trodde jeg kunne sitte ute med litt stitching og håndsøm, men den gang ei. Det har blåst en del er på østlandet de siste dagene.


Jeg ble så ispirert av noen rundpinnemapper jeg så på en blogg. Kan ikke huske hvilken i farta, men er er min utgave.En pung har det også blitt.Holder på med et lite prosjekt som skal være ferdig for levering på torsdag. Da slutter en av mine arbeidskollegaer. Kommer til å savne han. Han har blandt annet undervist i musikk og er en fan av Beatles. Viser mer når prosjektet er ferdig og overlevert.


Har sett disse treskoene på nettet, men ikke funnet de i Larvik før jeg åpnet avisa på lørdag. Bestemte meg ganske kjapt at det ble en bytur for disse ville jeg ha.
Det blomstrer så fint i hagen nå. Når en begynner å studere blomstene så er de jo helt unike.Vi har også mye Iris på tomta. Oppdaget de ved en tilfeldighet for et par år siden. Ved side av det ene epletreet ble det ikke klipt på en stund. Det var jo flott for Iris er en nydelig blomst.

Ønsker alle en flott uke. Nå er det bare 4 arbeidsdager så er jeg klar for litt avspasering og ferie.

Mandagshilsen fra Mona.


lørdag 11. juni 2011

Endelig......

Jeg har ventet lenge på at stoffserien Strawberry Fields skulle komme på markedet. Jeg bestilte et mønster for lenge siden som het Kiss Me. Det var bare sååååå lekkert. Endelig har jeg fått mail om at stoffserien er lansert. Bestilling ble sendt og har også fått bekreftelse på at stoffene er på vei.
Her er teppe jeg skal sy. Kjempelekkert! Gleder meg til pakka dumper ned i postkassa. Da har jeg også ferie så da blir det vel litt mer tid til å sy. Har bare 4 arbeidsdager igjen av dette skoleåret. Måtte jo lage en prøveblokk. Har brukt et kjøkkenhåndkle fra Green Gate. Hva jeg skal bruke prøveblokka til vet jeg ikke enda.


Har også meldt meg på Mystery BOM. Har aldri vært med på noe slikt før så det skal bli spennede. Denne pakken er også underveis fra USA.


Ønsker alle en riktig god Pinse.

Lappehilsen fra Mona.


torsdag 2. juni 2011

Hekletøyposen er klar.......

I dag har jeg kost meg på syrommet. Flere dager siden nå. Posen min til hekletøyet er ferdig.Stoffet jeg har brukt er så fint. Til innsiden har jeg brukt et lyst brunt med hvite prikker.

Posen ble jammen full. Har jeg sydd den for liten tro? Hvis jeg får heklet litt mer så bli jo nøstene også mindre så det skulle vel gå bra.Synes huset ble så flott. Til snorene har jeg brukt det samme stoffet som jeg har brukt til for.


I dag er den gamle garasjen vår historie.Her er det som er igjen nå.I morgen er dette også borte. En i fra bygda stoppet og lurte på om vi skulle bruke dette. Det skulle vi ikke så han ble glad når han kunne få litt fyllmasse.

Ønsker alle en strålende helg.

Mona