søndag 31. juli 2011

Nye mønster og stoff......

Det har blitt lite søm her de siste dagene. Men noe har dukket opp i postkassa.


Dette mønsteret har jeg kikket på ganske lenge.


Dette mønsteret er en av nyhetene fra Fig Tree... ligger flotte bilder på bloggen de har.

Denne stoffpakken ble også min.




Nydelige stoffer.

Har besøkt pappan min noen dager. Han bor i nærheten av Gøteborg. En flott liten hytte som har blitt litt større de seineste åra. Nå fungerer den fint som bolig for pappa og hans samboer.
De er veldig glad i blomster og denne flotte rosen er bare helt nydelig.



Pappa var 81 år i vinter, men han er sprek og i aktivitet hver dag. Bygd ny terasse i våres. Det ble noen hyggelig timer der når det ikke var alt for varmt midt i sola. Synd at han bor så langt unna.



Flink er han ihvertfall. I morgen begynner mannen i huset på jobb igjen. Jeg har litt over 2 uker igjen. Barnebarna skal tilbringe dagene her denne uka så det blir nok ikke helt stille.

Søndagshilsen fra Mona.


lørdag 16. juli 2011

Ny bok og needle turn......

Da jeg var i Trondheim bestilte jeg denne boka og på torsdag lå den i postkassa. En flott bok som desverre var utsolgt da jeg var på Quiltegården.


Rundt omkring i blogglandia ser jeg så mye flott needle turn. Det har jeg aldri prøvd før. Synes applikasjonen får en helt annen effekt enn med vanlig applikasjon. I boka er det en flott løper som jeg har lyst til å sy, men seks av blokkene har applikasjon med needle turn. Prøvde meg litt i går kveld, men syntes det var vanskelig. Frysepapir under på den ene og over på den andre. Tar gjerne i mot tips. Er helt "grønn".
Venstre kopp er med frysepapir på framsiden og den til høyre er med frysepair på vrangen. Vanskelig å stryke inn kanten syntes jeg det også var.

Har brodert noen jordbær på teppet mitt. Har bestemt at jeg skal ha jordbær på alle. Synes det grå bakstykket fremhever stoffene men ønsker å stitche noen jordbær på så nå lurer jeg på hvordan jeg skal få overført mønsteret til stoffet. Vanskelig å se mønsteret under det mørke stoffet. Tips ønskes.


Det har ellers vært lite søm denne uka. Barnebarna har vært her hver dag. Må jo stille opp når foreldrene er på jobb. En bytur har det også blitt. Hadde lovet Benjamin nye sko. Det var salg da vi var der så det ble sko på begge barnebarna og jammen ble det ikke et par på mommo også. I går bakte vi rugrundstykker. Nydelig til lunsj med hjemmelaget italiensk salat.
Forskjellige former......


Noen ble også formet som roser. En flott oppskrift som ikke er klissete og ikke trengs det mel ved utbaking heller. Fornøyde barnebarn som inntok lunsj den dagen.
Mens barnebarna har holdt på med sine ting har jeg funnet fram en UFO i fra i fjor.


Synes ikke jeg kunne "gjemme" meg på syrommet, så det har blitt noen flere hexagon.

Ønsker mine nye følgere velkommen og ønsker alle en riktig god helg!

Mona


søndag 10. juli 2011

443 hexagon er sydd sammen.

Jeg er kjempefornøyd med alle mine hexagon så langt. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å ha noe broderi på de ensfargede, men underveis kom jeg til å tenke på jordbær. Tror det passer fint til dette. Spørsmålet nå er om jeg skal brodere på de 23 ensfargede. Har hatt veldig fokus på å bli ferdig slik at jeg kan sy det fast til bakgrunnstoffet. Har laget en hexagon med jordbær og lagt den løst på.
Jeg får bruke dagen i dag til å tenke meg om. Lurer også på hvilket stoff jeg skal bruke som bakgrunn. På originalen er det et hvitt stoff. Jeg har et beige og et grått.

Begge to kan bli flotte tror jeg. Må bestemme meg snart. Tar gjerne i mot tips ang både jordbær og bakgrunnsstoff.

Var med mannen i huset på Biltema i går. Ikke noe som frister der for meg, men Søstrene Greene er i bygget ved siden av. Disse søte muffinssparebøssene ble med hjem.


Passer fint sammen med mine polkadotttepper.


Søte muffins som heldigvis ikke kan spises opp.

Har kjøpt en notatbokmappe her i blogglandia. Fikk veldig lyst til å prøve å lage en selv også.


Blomsterbildet fant jeg på nettet.


På baksiden har jeg et strykemotiv. Feilen som jeg gjorde var at jeg strøyk fast bildet før jeg vrengte mappe. Fikk ikke presset den slik jeg ville. Skal gjøre ting anneledes neste gang. For det var gøy å sy denne. Svigerinnen min fikk veldig lyst på en så da får jeg vel prøve å gjøre noe med det.


Ønsker alle en riktig god søndag!

Nå skinner sola endelig her. Håper den har kommet for å bli noen dager. Er lei av regn nå.

Lappehilsen fra Mona.


torsdag 7. juli 2011

Sommerregn er bra for noe.......

Men jeg ønsker meg litt sommersol nå. Det er vel bare blomstene som synes det er greit med regn. De har ihvertfall vokst mye i sommer.

Vokser snart ut av potta......

7. klasse hadde Greaseforestilling på avslutningen sin for 7 år på barneskolen. Mye jobb ble lagt ned, men det var det verdt. Jeg har vært så heldig å få være sammen med denne klassen i Kunst & Håndtverk i år. Vi fant derfor ut at vi måtte lage en bil. Guttegjengen som har laget den har gjort en fabelaktig jobb. Vi har også sydd en del skjørt til rollefiguren Sandy og heiagjengen.

En fantastisk 7. klasse som har stått på. Alle har bidratt. Forestilling for de andre elevene på skolen før avslutningsfesten med foreldre.



Nå mangler jeg bare 10 blomster til hexagonteppet mitt. Da må jeg finne mønster til jordbær som jeg kan brodere på.

Det er jo en del jobb igjen fortsatt. Skal jo syes fast på et underlag også før jeg skal sende det avgårde til quilting.

Ønsker alle en fin og kreativ dag.

Lappehilsen fra Mona


fredag 1. juli 2011

Nå er jeg halveis og jeg er så fornøyd.

Da er de første 30 blomstene sydd sammen.

Reiser til Høljes i Sverige i dag for ny EM runde i rallycross. Må vel få gjort klar noen flere blomster. Blir nok litt tid til håndsøm også.
Kjørte barnebarna til Kongsberg i går. Kjørte innom Rønneberg gartneri i Hvittingfoss på veien hjem. Trengte nett til dekking av jordbæra, men det ble med noen blomster også. Bra det for da fikk jeg pynta litt ved lysthuset også.


Valget ble rosa, lyseblått og litt grønt. Afrikas blå lilje har jeg aldri prøvd før. Blir spennende å se om jeg får den til å overvintre.

Ønsker alle en riktig god helg!

Mona.