mandag 22. august 2011

Hexagonteppet er nå tråklet fast til bakgrunnsstoffet......

Hexagontoppen har vært klar for  å bli tråklet fast til bakgrunnsstoffet en stund, men jeg har kviet meg litt. I kveld tok jeg meg selv i nakken og satte i gang.


Nå gjenstår sømmen langs kanten. Det går nok noen timer vil jeg tro.Litt lettere med sofasøm nå når det blir litt tidligere mørkt om kveldene.

Skolesekkene ble overlevert i dag. De voksne var ihvertfall fornøyd.Reimene på den første ble litt korte. Løste problemet med å sy på to stykker slik at de overlapper hverandre. Pyntet overlappingene med et par knapper på hver reim.Glemte selvfølgelig å ta bilde av de med knappene sydd på. Må vel innrømme at de ble sydd på i dag tidlig før jeg reiste på skolen.

Det var hyggelig å treffe alle igjen. Tror dette blir et flott skoleår.

Lappehilsen fra Mona.


mandag 15. august 2011

Skolesekk til en bamse....

Jeg ble spurt om jeg kunne sy to sekker til skolebamsene som skal begynne i første klasse  når skolen  starter opp igjen.

Jeg har jo vanskelig for å si nei. Har utsatt det i hele sommer, men i dag måtte jeg bare komme i gang. Fant inspirasjon i en av bøkene til Lise Bergene. ( Skal jo på jobb i morra. ) Bamsen på bildet er ikke en  skolebamsene. Skolebamsene er litt større.


Nå skal den en tur i vaskemaskin. Litt spent på om den blir rufsete i kantene slik jeg har tenkt.

Den har også fått bokstaven A på lokket.

Litt spent på om reimene passer.Sekken skal inneholde notisbok og blyant. Den og bamsen skal være med elevene hjem som skal skrive hva bamsen opplever hos de forskjellige.Håper den passer slik at jeg bare kan starte på neste etter endt arbeidsdag i morgen.

Ønsker alle en fin og kreativ uke.

Lappehilsen fra Mona.


lørdag 13. august 2011

Ny bok og litt andre godsaker......

Bestilte en bok fra amazon.com for noen uker siden. I dag da jeg kom hjem lå den i postkassa. En flott bok med mye inspirasjon. Har vel blitt litt "bitt" av søm over papir kansje. Ingen planer om å sy noe fra denne enda. Bare kosetitte i den.Vi kjørte dattern vår til busstasjon på Kongsberg i dag. Fant ut at vi kunne jo handle inn for helgen der når vi først hadde kjørt dit.Fikk også vært en tur innom Husfliden. I vinduet hadde de kit til en nydelig sommerduk som har stått i Familien. Skal ikke sy den selv. Det overlater jeg til dattra. Hardangersømmen må jeg kansje gjøre selv.Var også innom en garn og stoffbutikk. Det var ikke mye lappestoffer de hadde, men dette flotte rosete ble med hjem.Bunnen er grålilla. Kommer nok ikke så godt fram på bildet.

Ellers har det blitt lite søm denne uka. Har vært litt på farta. Besøk hos tannlegen og på Kysthospitalet.  Jeg har fått forkalkning i en hel så nå skal jeg prøve innleggsåle. Håper at det kan hjelpe.

På fredag var jeg på besøk hos min gamle tante. Noen gamle hekleskatter etter bestemor ble med hjem. Litt gulnet etter mange år så de får få en vask. Legger de pent bort til  det rette prosjektet kommer. Tror nok bestemor også likte å hekle prøvelapper av mønster hun fant. Tror nok at det er slik med meg også når jeg lager den ene prøveblokka etter den andre uten å fullføre.


Var innom en blomsterbutikk på vei hjem. De hadde så mange nydelige potter og grønne planter så nå er det ene kjøkkenvinduet neste ikke til å kjenne igjen.

Da jeg fikk hengt opp nye gardinkapper også så ble det kjempebra.

Ønsker alle en fortsatt fin helg. Til uka starter jeg på jobb igjen. Vi starter med planleggingsdager. Elevene starter ikke før 22. august. Skal bli hyggelig å treffe kollegaene igjen etter en lang ferie.

Mona


tirsdag 9. august 2011

Winter Robin

Jeg har gjort klar toppen til dette søte veggbildet i dag.


Veldig morsom å lage selv om det fortsatt er litt jobb igjen.Skulle vel valgt litt mer kontraster på noen av bladene. Får bruke litt mørk sytråd når jeg skal starte applikerina.Mange flotte detaljer.


Ønsker alle en flott tirsdag.

Lappehilsen fra Mona.søndag 7. august 2011

Litt søndagssøm........

Da jeg laget de små bildene hadde jeg en mappe i tanken.

I dag er jeg hjemme alene og har tilbrakt litt kvalitetstid på syrommet. Lenge siden nå.
Brukte et lysere stoff til lommer....


Baksiden har også fått sin dekorasjon.......Insprasjone har jeg hentet fra denne nydelige boka jeg kjøpte fra http://www.solsaum-kvardagsgleder.blogspot.com/Nydelig blomst på forsiden........og disse søte på baksiden.

Ønsker alle en fin uke med et bilde av den afrikanske liljen jeg kjøpte tidligere i sommer. Naturen er vakker!
Søndagshilsen fra Mona.


torsdag 4. august 2011

Litt håndsøm igjen.......

Jeg har surfet litt rundt på nettet denne uka. Fant en ny blogg som jeg ikke hadde sett før. Hun lager nydelige ting. Flere av arbeidene hennes har også  blitt til mønster. http://www.creativityamongstchaos.blogspot.com/

Måtte jo derfor prøve litt.......


Trenger mye øvelse i needleturn......


Må fram med strykejernet også ser jeg.Men gøy var det. Mange av mønstrene er å finne på http://www.quilte-etc.com/

Trykket på bay knappen jeg. Ikke noe mere å si om det.

Ønsker alle en flott helg. I morgen er det allerede fredag. Skjønner ikke hvor tiden blir av jeg.

Lappehilsen fra Mona.