onsdag 28. desember 2011

Juleduken er ferdig.

Nå er duken ferdig. Det ble ingen bølgekant på denne, men den ble fin alikevel. Vi reiser til pappa i morgen, så det er bra at den ble ferdig.


Kjempeflott mønster fra en av Lise Bergene sine bøker.Tror nok han blir overrasket når han får denne.

Ønsker også alle sammen et riktig GODT NYTT ÅR!
Takker for alle hyggelige kommentarer jeg har fått i løpet av året. Det er kjempehyggelig. Det har ikke blitt så mye søm de siste månedene, men håper at neste år blir bedre.

Lappehilsen fra Mona.


Juleduk......

Pappa hadde ikke sett den nye juleduken min. Han syntes den var flott. Fikk lyst til å sy en miniutgave av denne. I går sydde jeg fire blokker.


I dag har jeg funnet frem stoff til midten og kanten. Da blir det slik.
Er litt usikker på stoffet jeg har valgt til midten. Får se om jeg eventuelt kan finne noe annet. Nå får jeg skynde meg opp på syrommet igjen.

Lappehilsen fra Mona.

mandag 26. desember 2011

Julefred og julegaver.

Tiden går fort. Nå er det allerede 2.juledag. I går reiste pappa og hans samboer. Det er flere i familien han besøker når han er her i Norge. Hyggelig at de ville ta den lange turen hit. Stolt av pappan min som legger ut på langtur i en alder av snart 82 år.

Barnebarna var veldig spente på årets julegaver. Det var svigersønnen som tok bilder julaften. Han har lovet å legge de på en minnepenn til meg. Vi var 4 generasjoner på begge sider denne julen.

Det ble jo mest julegaver til barnebarna og slik skal det jo også være. Fra mannen i huset fikk jeg nytt kamera. Det jeg har brukt tar veldig dårlig bilder inne når det er mørkt. Har knipsa litt disse to dagene. Mye nytt å sette seg inn i.

De flotte lyktene med decopage har barnebarna laget. Slike ting setter jeg pris på. De små telysestakene er også fra barnebarna.

Puta som jeg ga bort i julegave var til sønnens forlovede. Den falt i smak.
Det blåste veldig her i bygda i går kveld. Flere trær blåste over veien. Krakken jeg har stående ved inngangsdøra ble ryddet vekk, men nå er den på plass igjen. Tok noen bilder med det nye kameraet da den var satt på plass igjen.Ønsker alle en fin og trivelig romjul.

Mona

torsdag 22. desember 2011

Julefeiring

I år kommer pappa og hans samboer for å feire jul hos oss. Gleder meg til det. Mange år siden jeg har feiret julen sammen med pappan min. Vi blir 9 stykker som samles hos oss på julekvelden.

Ikke noe har skjedd på syfronten. Syrommet har stått ubrukt i over 2 måneder. Håper at 2012 blir bedre med tanke på lappesøm. Savner det til tider, men mangler overskudd.

Det er fortsatt en del som gjenstår før gjestene kommer i morgen kveld. Sofakroken er ihvertfall klar.


Hyggelig å legge på juleduken som var ny i fjor. Mangler blomst på bordet, men en bytur står på lista for i morgen. Mangler også en del i kjøleskapet før julefreden senker seg.

Ønsker med dette alle sammen en riktig GOD JUL !

Julehilsen fra Mona.


søndag 4. desember 2011

2. søndag i advent og en krans........

Tiden flyr fort. I dag er det allerede 2. søndag i advent.


Det ble stemningsfult på kjøpmannsdisken med alle lysene tent.

Har vært ute og plukket litt granbar i dag og laget meg en krans.Har brukt avispapir inni og viklet fast granbaret.Har ikke pyntet den så mye. Noen røde bær og en engel er alt. Engelen kjøpte jeg for flere år siden på quiltebutikken Lille Stasjon i Lier.

I kveld er det juleshow på Bjerkely. Vi har tenkt oss en tur dit. Det er revygruppa Makalausen som har dette showet. De er utrolig flinke og har en ikke hatt julesteming før en kommer dit så har en det ihvertfall når en reiser hjem.

Mona.


lørdag 3. desember 2011

Forsiden til puta er klar.........

Dette skal bli en pute som skal gis bort i julegave. Derfor er navnet kamuflert.


Mange flotte detaljer.


Puta er 40cm x 60cm. Da gjenstår bare montering og det tror jeg at jeg skulle rekke før jul.

Det har vært mye regn og vind i det siste. Hyggelig med fyr i ovnen og tente lys.
Ønsker alle en riktig god helg.

Mona