lørdag 16. juli 2011

Ny bok og needle turn......

Da jeg var i Trondheim bestilte jeg denne boka og på torsdag lå den i postkassa. En flott bok som desverre var utsolgt da jeg var på Quiltegården.


Rundt omkring i blogglandia ser jeg så mye flott needle turn. Det har jeg aldri prøvd før. Synes applikasjonen får en helt annen effekt enn med vanlig applikasjon. I boka er det en flott løper som jeg har lyst til å sy, men seks av blokkene har applikasjon med needle turn. Prøvde meg litt i går kveld, men syntes det var vanskelig. Frysepapir under på den ene og over på den andre. Tar gjerne i mot tips. Er helt "grønn".
Venstre kopp er med frysepapir på framsiden og den til høyre er med frysepair på vrangen. Vanskelig å stryke inn kanten syntes jeg det også var.

Har brodert noen jordbær på teppet mitt. Har bestemt at jeg skal ha jordbær på alle. Synes det grå bakstykket fremhever stoffene men ønsker å stitche noen jordbær på så nå lurer jeg på hvordan jeg skal få overført mønsteret til stoffet. Vanskelig å se mønsteret under det mørke stoffet. Tips ønskes.


Det har ellers vært lite søm denne uka. Barnebarna har vært her hver dag. Må jo stille opp når foreldrene er på jobb. En bytur har det også blitt. Hadde lovet Benjamin nye sko. Det var salg da vi var der så det ble sko på begge barnebarna og jammen ble det ikke et par på mommo også. I går bakte vi rugrundstykker. Nydelig til lunsj med hjemmelaget italiensk salat.
Forskjellige former......


Noen ble også formet som roser. En flott oppskrift som ikke er klissete og ikke trengs det mel ved utbaking heller. Fornøyde barnebarn som inntok lunsj den dagen.
Mens barnebarna har holdt på med sine ting har jeg funnet fram en UFO i fra i fjor.


Synes ikke jeg kunne "gjemme" meg på syrommet, så det har blitt noen flere hexagon.

Ønsker mine nye følgere velkommen og ønsker alle en riktig god helg!

Mona


9 kommentarer:

 1. Når jeg syr needleturn stryker jeg frysepapir på retten, tegner av rundt papiret og tar det av. Jeg bruker nåla til å forme inn sømmingsmonnet mens jeg syr. Har undervist i mange kurs, og det er denne metoden som de fleste velger å bruke når de har prøvd den. Lykke til.

  SvarSlett
 2. Jeg bruker frysepapir på fremsiden av motivet. Tegner rundt med kalkblyant på mørke stoff og koksblyant på lyse stoff - denne streken kan godt være tykk da den ikke syns etterpå. Viktigst er alikevell å fingerpresse rundt motivet......for å få flotte buer, og det gjør alt mye enklere når du syr..... Lykke til !

  SvarSlett
 3. PS: Jeg hadde en tutorial på needle turn i August 2009 i 4 deler, ta gjerne en titt på denne: http://lekaquilt.blogspot.com/2009/08/needle-turn-applikasjon-del-2.html

  SvarSlett
 4. Den boka så spennende ut!
  Et lite tips når det gjelder å overføre mønster: Hva med å bruke en liten lav trekasse f.eks., med en glassplate over og en flat lommelykt nede i kassa, til å lyse igjennom. Bruker denne fremgangsmåten når jeg overfører motiver til stoff. Hvis ikke det går kan du prøve med en blyant på motivet (speilvendt), snu det og legge det på stoffet du skal overføre til. Gni med f.eks. en blyant oppå slik at blyet blir overført til stoffet.
  Forsatt god helg! :)

  SvarSlett
 5. Fina sexkanter, ett lämpligt sommarjobb. Goda rundstycker du bakat. :-)
  Ha en bra helg.

  SvarSlett
 6. Ser du allerede har fått tips om hvordan sy needleturn. Jeg har prøvd forskjellige metoder. Den jeg liker best er å stryke frysepapir oppå, samt tegne av motivet på bakgrunnsstoffet.Jeg bruker denne streken til å sy etter, og frysepapiret er med og former applikasjonsstoffet. Jeg bruker nålen til å brette inn sømmonn etterhvert som jeg syr.
  Ehmm- Sikkert bedre forklaring med tutorialen til Lekaquilt!Du finner sikkert også flere om du søker på google.

  Lykke til! Du har helt rett i å brodere masse jordbær på teppet ditt, gleder meg til å se det ferdig.

  Sommerhilsen fra Ann-Mari

  SvarSlett
 7. I don't think I'll be of much help because the Google Translator doesn't do a very good job on the translation into English and I'm having a hard time trying to understand the problems you are having, but I'll try. Needle turn is where you trace the pattern onto the front side of the fabric then cut 1/8 inch away from that line. Pin the applique piece onto the background fabric. Begin by using your needle to turn under the 1/8 in seam allowance - turning it under all the way until you can't see the drawn pattern line - and sew along the edges to attach it. You can use permanent ink marker or whatever you want because it won't show.

  I prefer the freezer paper method and have written a tutorial for it. Here is the link to it.

  http://quiltssewshabby.blogspot.com/2011/07/freezer-paper-method-of-hand-applique.html

  Hope this helps!

  Hugs,
  Nancy

  SvarSlett
 8. Så mye flott søm hos deg. Du må jo være utrolig tålmodig :D

  Ha en flott uke :D

  SvarSlett
 9. Nydelig bok. Har kjøpt den jeg også. Sekskantteppet blir utrolig lekkert!

  SvarSlett