fredag 9. juli 2010

Vindmølleteppet......

Nå har jeg fått applikert på første blomst på vindmølleteppet mitt.

Jeg har sydd helt i kanten på blomsten og stilken. Bladene har jeg applikert på. Alt er sydd på symaskinen.

Jeg er glad for at jeg valgte bort kroklisse til stilk. Synes jeg har funnet et stoff som passet bra.
Her er bilde av teppet slik det skal bli til slutt. Jeg har delt det opp i seksjoner da jeg tegnet mønsteret. Husker ikke hvilken blogg jeg fant det på, men jeg falt pladask.
Denne uka har Caroline vært her. Vi har vært på besøk hos min tante og en bytur sammen med oldemor har det også blitt. Kjøpt skolesekk og penal. Da er alt klart til skolestart til høsten.

Vi holder på med noen prosjekter i sammen. Jeg ble inspirert av teppet til Annie Eikenes. Caroline tegnet en prinsesse og jeg har overført det til stoff. Hun har plukket ut stoffer og garn selv. Under prinsessen kommer teksten: En prinsesse er en jente, dronning er en dame. Det var det hun fortalte meg da jeg spurte hva en prinsesse var.

Caroline hadde lyst til å prøve seg på litt søm hun også. Skal sy gryteklut slik Benjamin gjorde i forrige uke. Valget falt på rosa og lilla i sammen. Det er farger hun liker veldig godt.


Ellers holder jeg på å male lysthuset. Ferdig med å grunne utvendig. Har bare litt grunning igjen innvendig før jeg kan starte å male. Skal gjøre det ferdig innvendig først slik at jeg kan begynne å ta det i bruk. Malingen utvendig kan jeg jo ta seinere i sommer.
Ønsker alle en strålende helg. Venter besøk i helga så jeg får rive meg løs fra både symaskin og data.
Lappehilsen fra Mona

10 kommentarer:

 1. Nydelig pinwheel og flower teppe,delikate farger,det blir supert,gleder meg til å se!
  Så fint at du lærer bb så tidlig,blir sikkert flinke quiltere etter hvert:))

  SvarSlett
 2. Flott blokk, og lekre stoffer. Flinke barnebarn du har!

  SvarSlett
 3. Vindmølleteppet blir jo såå søtt. Og Caroline sitt prosjekt også. Gøy å bruke inspirasjonen fra Annie. LM var på kurs på Skiringssal, og de fikk også se Prinsesseteppet. Hun syns det var nydelig.
  Hilsen ¨fruTicosus¨

  SvarSlett
 4. Veldig pent teppe :o)

  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 5. Så skjønt teppet ditt blir - skikkelig sommerfarge - sart og delikat! Ser frem til vidre utvikling! Jeg sticher i vei på et teppe som heter Angel storie - har hatt det liggende lenge, og nå er jeg i siget!!!
  Hilde

  SvarSlett
 6. WOW - dette var lekkert. Fortsatt fin sommer.

  SvarSlett
 7. Hi, hope it's OK to contact you with this comment. We'd like to offer you to be included on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Jen

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Slikt setter jeg stor pris på. En nydelig blogg du har. Her kommer jeg nok til sveve litt rundt. En flott inspirasjon. Quiltefryd er en fantastisk butikk med hærlig damer. Godt jeg bor "litt" langt unna...hehe...Ellers bærer man jo lønna hjem i poser....
  Sommerklem fra Sissel.

  SvarSlett
 9. Adorable! I just posted something last week or so about making pinwheels from charm packs. XO

  SvarSlett