lørdag 24. september 2011

Godsaker i postkassa.......

Kjøpte et mønster fra USA i sommer. Stoffene var da ikke kommet på markedet enda. Hos http://www.greenfairyquilts.com/ kunne jeg forhåndsbestille stoffene og det gjorde jeg selvfølgelig. I dag lå stoffene i postkassa.


Det er mange år siden jeg har sydd Log Cabin. Nydelige stoff og mønster.Det kom også en bok fra http://www.northernquilts.no/ Mange flotte tepper å se på. Hyggelig med litt "lesestoff" i høstmørke kvelder.Ønsker alle en flott helg.

Lappehilsen fra Mona.


tirsdag 20. september 2011

Nå er det en UFO mindre i skapet......

Kan ikke skjønne hvorfor ting tar så lang tid noen ganger. Blokkene på denne løperen var sydd sammen, men alikevel har den blitt liggende. Manglet jo bare ramma før jeg kunne starte quiltinga.Kit til denne kjøpte jeg på Lappemakeriet.
Rammestoffet er bare helt nydelig synes jeg. I utganspunktet skulle det være en duk på 3 x 3 blokker, men jeg valgte å lage en løper av stoffpakka.

Egentlig ikke mine farger, men er fornøyd. Har et stort spisebord så der tror jeg den passer bra.

Rugquilten min er også sammensydd. ÅÅÅÅÅ den ble stor.


150 x 225. Det betyr også mange sømmer som skal klippes. Har startet i det ene hjørner, men tror det kommer til å ta litt tid før alle er ferdig klipt.Hexagonquilten min er også klar for quilting. Må bare finne ut hvilket mønster jeg skal ha før jeg sender det fra meg. Eller jeg lar den som skal quilte det ta valget. Tror nok den personen ser mer hva som passer.

Da er alt fryd og gammen. Hva skal jeg sy nå da tro. Finne en UFO eller starte på noe nytt. Ja det får tiden vise.

Ønsker alle en super uke.

Lappehilsen fra Mona.


mandag 12. september 2011

Ting tar tid........

I 2006 stod det mønster til en flott ragquilt i Hjemmet. Fant fram stoffer og vatt. Alle stoffene ble skåret opp og nesten all vatten også. Brukte den syntetiske vatten den gangen. Tar utrolig stor plass i skapet. I går morges tenkte jeg på dette teppet. Måtte være det utrøstelige regnværet som minnet meg på det.


Teppet måler ca 150cm x 225 cm. Ganske stort med andre ord.


Her er to blokker sydd sammen.


Og blokk nr. 3. Da er halvparten av blokkene sydd.

Tror dette kan bli en deilig quilt å krype under i sofakroken når det stormer som verst i høstmørket.

I dag har jeg vært i Stokke på STI FOR ØYE. Det er en kunstutstilling utendørs der elevene har fått forskjellige oppgaver. Det var et skikkelig ruskevær, men med regntøy og gummistøvler gikk det bra. Sola tittet så vidt fram da vi skulle spise så litt heldige var vi da før neste regnbyge kom.
Ønsker alle en kreavit uke.

Lappehilsen fra Mona.


mandag 5. september 2011

Quilting og noen godsaker fra markedsdagen på Bygdetunet.

Har fri i dag og i morgen og disse dagene har jeg tenkt å bruke til sysysler. I dag har jeg quilta 4patchblokkene.
Har tenkt å sy en stoffremse i hver ende i samme stoffserie, men disse stoffene har ikke kommet på markedet enda i metervare. Den får ligge å vente så lenge.Har passet på at det er nok bordvatt og bakgrunnstoff til stoffremsene. Synes disse stoffene er flotte.

I går var det markedsdag på Bygdetunet i Kvelde. De som hadde lyst kunne ta med seg sine duppeditter og ting og tang. Jeg fant jo noen godbiter da.2 lysestaker....... tror ikke de er så gamle, men likte både farge og fasong.Et søtt lite fat med blomster......Et pyntehåndkle ble også innkjøpt. Det er også en liten duk og benkeduk til. Glemte å ta bilder av de.

Nå skal jeg snart hente barnabarna på skolen. Lovet de middag her i dag. Litt lekselesing blir det vel også. I kveld er det første klubbkveld i Lappeklubben. Skal bli hyggelig å treffe alle igjen.

Lappehilsen fra Mona.


lørdag 3. september 2011

4 patch from charmpack...........

Fant en flott video på YouTube  i går kveld. Måtte prøves ut.


Her har jeg laget 4 patch fra en charmpack. Vet ikke om jeg skal sy de sammen slik


eller slik. Morsomt å sy 4patch på denne måten.Stoffserien heter Etching fra 3sisters.
Videoen på YouTube er lagt ut av Missouriquilts.com.

Garasjen begynner nå virkelig å ta form. Mannen i huset jobber jevnt og trutt. Lite jeg kan bidra med her. Passer selvfølgelig på at han får mat og kaffepauser.Han gir seg vel snart for i dag. Vi har 34 års bryllupsdag i dag så jeg fortjener vel å slippe å stå ved grytene i kveld.

Mona
Løper i høstfarger......og litt annet småpussel.....

I morgen er det idrettensdag her i bygda. Fikk spørsmål fra dattra om jeg kunne sy noe til utlodningen. Høsten står jo foran oss så fant ut at en løper i høstfarger måtte passe.


Mønsteret fant jeg i siste utgave av Quiltemagasinet.Her har jeg pyntet løperen med epler, nyper og rognebær.....også lys da, for det trenger vi nå i høstmørket. Merker veldig godt at kveldene har blitt kortere.Forrige lørdag var vi en liten tur på Bærums Verk. Vi skulle kikke på vinduer til garasjen i Drammen. Veien var jo ikke lang da når vi først var der. Trodde nesten ikke vi skulle rekke det for det var kø nesten hele veien innover fra Liertoppen. Men selvfølgelig rakk jeg Lappemakeriet. Mange fine modeller for høstens kurs. Synd at en bor så langt unna. Jeg falt for et teppe som var sydd i teknikken Chimney Log Cabin. Stoffer til dette ble med hjem og en prøveblokk er sydd. Ikke i stoffene som skal være i teppet, men noen fra resteboksen.Jeg kjøpte også noen små hexagonmaler. 1,5 inch. Ikke store greiene, men har laget noen som jeg har med på jobb. Kjekt å ha å ty til når det er friminutt.Ønsker alle en god helg. Akkurat nå er det flott syvær her jeg bor.

Lappehilsen fra Mona.