onsdag 30. september 2009

Da har jeg endelig bestemt meg............

Det ble den første blokken i det forrige innlegget. Syntes det ble litt dystert så jeg har lagt til noen lyse stoffer.


Rosestoffet er ikke brukt i Roseteppet men synes det passet fint i fargene. Håper valget blir bra. De to andre lyse stoffene skal også få bli med i noen av de andre blokkene.
Denne nydelige bollen på stett i pressglass kommer fra min svigemors barndomshjem. Hennes bror gikk nylig bort og denne ble hennes. Hun valgt igjen å gi den til sin eldste sønn. Skal ta godt vare på den slik at den kan gå i arv videre.

Disse søte tingene har jeg fått av min tante. Skrinet med den grønne kanten stod bestandig på skapet til farmor. Skapet er nå her hos meg og skrinet har fått sin plass der.

Det er nok en kald morgen her. Nå er det minus 3 grader. Satte i gang varmepumpa i går kveld. Deilig å stå opp til varmt hus. Nå når jeg sitter å skriver dette innlegget durer det veldig utenfor huset. Brøytepisker blir satt ned. Hjelp, jeg vil ikke ha vinter enda........Onsdagshilsen fra Mona.

tirsdag 29. september 2009

Nytt teppe........

Våknet til en kald dag. 2,5 minusgrader. Det er godt at jeg har høstferie. Var bare en rask tur i garsjen og fikk hentet litt ved. Nå er det deilig og varmt på kjøkkenet etter at jeg fikk fyrt opp i peisen.

Bestilte disse nydelige stoffene som er brukt i Roseteppet til AnnAKa. De er jo så skjønne. Dette skal bli et slumreteppe. Har sydd to prøveblokker og får ikke helt bestemt meg for hvilket mønster jeg skal bruke.

Det er flotte blokker begge to. Den nederste blokken er nok litt raskere å sy.

Da jeg kom hjem fra Praha lå denne nydelige boksen og ventet på meg. Kjøpt på QXL for 20 kroner +frakt. Ikke dårlig da det ligge maken boks der nå som skal selges for 180 kroner.

Jeg har fått mange nydelige ting av min tante. Hun vet at jeg setter veldig stor pris på det og at tingene blir brukt. Denne nydelige måneskinnslampen henger på glassverandaen og gir et nydelig lys på kveldene nå når høstmørket har kommet.

Det tok veldig lang tid å laste opp bilder i dag. Hadde egentlig flere bilder jeg ville vise dere men det får jeg ta en annen gang.
Ha en fin uke alle sammen
Mona
søndag 13. september 2009

Nå er skapet kommet vel i hus......

Endelig er skapet på plass. Det er noen uker siden det andre skapet ble kjørt til Spydeberg. Det har vært litt kaos i stua men det har gått greit.
Det er så mange flotte detaljer på dette skapet. Se bare på denne flotte døra.

Bilde er av mitt barndomshjem. Jeg var så heldig å vokse opp med flere generasjoner i samme hus.Mamma, pappa og vi tre jentene i andre etasje. Farmor,tante og hennes sønn i første. Måtte bestandig innom farmor når jeg kom fra skolen. Farfar gikk bort allerede i 1952. Hyggelig med bilde av han også. Skapet stod i farmors rom. Veldig glad for at jeg var så heldig å få det.

Det var også mye flott inni skapet. Hjalp til med å tømme det og disse skattene fikk lov til å bli med hjem.
Nydelig stettefat. Løperen har min farmor brodert og den skulle følge skapet mente tanta mi.

Mønsteret er bare helt nydelig, lekker blondekant er det også.. Nå får jeg bruke kvelden til å få alt som står rundt omkring på plass. Ha en fin uke alle dere der ute.
Mona

onsdag 9. september 2009

A Christmas Wish...........

Ser at det er mange rundt i blogglandia som også syr disse flotte blokkene. Nydelige stitcherier Gail Pan deler med oss.

Jeg hadde lyst til å lage min egen vri og skal lage slumreteppe. Skal gi det bort til svigermor til jul.
Her har jeg tegnet et utkast. Hadde tenkt å ha grønne stoff imellom hver blokk. Da jeg var innom syrommet i morres så jeg at det ikke passet i det hele tatt. Har derfor funnet noen røde jeg kan bruke i stedet. Det er ikke bestandig ting blir slik en har tenkt. Tror at jeg da må bytte ut rammestoffet også og ta det grønt. Jeg får se hvordan det blir når jeg kommer så langt.
Nå er det dags for jobb. Ha en fin dag alle sammen.
Mona

mandag 7. september 2009

Sylysten er heldigvis tilbake..........

Da lappeklubben startet opp igjen i høst hadde Kirsten sydd en nydelig løper i beige og blått. Ble inspirert av den og her er min versjon. Mønsteret er hentet fra en av bøkene til Lise Bergene. Når løperen er ferdig quiltet er bestandig spørsmålet lukkekant. Har funnet fram to stoffer som jeg synes passer. Har ikke bestemt meg enda.

Kvadratene er skåret på 3 inch. Fire i bredden og ni i lengden. Akkurat passe lengde til kjøkkenbenken.
Hadde litt plunder med symaskinen underveis og fikk nesten angst da den ikke ville sy. Åpnet spolehuset og der var det fult av lo. Det er jo ikke noe rart at den stoppet. Nå er alt i orden igjen, heldigvis.

Ryddet syrommet i går og da dukket disse opp. Ble sydd ferdige i vinter. Var på kurs med Lise Bergene for flere år siden og disse hadde blitt liggene. Flotte dekkebrikker som er klare til jul/vinterbruk.


I morgen skal jeg på jobb igjen. Energien er endelig tilbake. Det skal bli deilig å treffe alle sammen igjen. Både elever og kollegaer.

Ha en fin uke alle sammen.
Lappehilsen fra Mona.


fredag 4. september 2009

Bestillinger på gang........

Denne løperen sydde jeg i fjor høst. Fant den på Quiltefryd i Tønsberg. De skulle ha kurs for å sy den men jeg var så heldig at jeg fikk lov til å ta bilde. Laget meg så mitt eget mønster.

Sydde også tre stk. i rødt og sort. En ga jeg bort til en hyggelig kollega og de to andre solgte jeg. Har fått bestilling på en i sort og lilla.
Denne skulle jeg egentlig gi bort til min datter. Hun ønsket seg heller en i sort og hvitt så den ble gitt til skolens bruktsalg. En hyggelig kollega kjøpte den og bestilte samtidig en til. Fikk også bestilling på to til. Det er ikke noe mønster til denne. Inspirert av bøkene til Lise Bergene. Bestandig noe å finne der. Det nye bilde i headingen min er også et mønster fra Lise. Henger på kjøkkenet slik at jeg kan se det hver dag.
Her har jeg funnet fram stoffene jeg skal bruke. Har ikke ork til å sy. Blar i bøker og ser på stoff. Er jo hyggelig det også da.


Nå har vi endelig bestemt oss. Neste år skal vi ut på tur. California here we come! Planen er å reise dit i påsken men jeg kjenner allerede at det begynner å krible. Vi var der for snart to år siden og det ga mersmak. Nå er det bare å finne hotell og bestille flybilletter. Vi kjenner noen som bor der borte som skal sjekke noen hotell som vi har funnet på nettet.
Det er litt igjen av lommepengene fra vi var i USA sist men det holder vel ikke. Kansje jeg skal begynne å ta betalt i dollar når jeg selger noe. Ingen dum idè.

Ha en fin helg alle sammen.
Mister lappeklubben på mandag. Kan jo ikke risikrere å smitte de andre. Da blir jeg vel sittende alene en annen mandag og det har jeg ikke lyst til.
Monatorsdag 3. september 2009

Litt stoff, nytt mønster.........litt annet.......og en award.....

Disse nydelige røde stoffene kom i posten på mandag. Har mange røde fra før men artig med noen nye da. Noen skal brukes til juleløperen i det siste nummeret av Quiltemagasinet.

Et mønster ble det også. Nydelige stitcherier.
I helgen var det duket for siste runde i NM i rallycross på Gardermoen motorpark. Even Hvaal ledet med 4 poeng før siste runde. Vant 2 av sine heat og hadde derfor beste startspor i finalen. Nummer 2 hadde en sinnsyk god start så Even ble nummer 2 men det holdt til å bli norgesmester for tredje år på rad. Dette var det siste løpet han kjørte så det er litt vemodig. Nå skal ha prøve seg i EM. Spennende det også men får jo ikke fulgt med på samme måten.
Jeg liker også gammelt glass og duker. Her er mitt siste kjøp. Tingene har jeg kjøpt i en nettbutikk i Sverige.


Skrinet jeg kjøpte kom med posten i går. Kunne ikke gå ut å ta imot pakken da postmannen kom så det ble lagt på avtalt sted. Jeg har fått noe svineri, det er så kjedelig. Måtte reise hjem fra jobb på tirsdag. Det verker litt mindre i kroppen i dag og hodepinen er også bedre. Det er det røde skrinet som kom i går. Jeg har nemlig et blått også. Har lenge ønsket meg et rødt skrin og nå er det i hus. Det er rart med denne boksedillan. Får liksom ikke nok.

Har fått en AWARD og en utfording fra min kjære kollega med bloggen. http://www.livhegesskriveblogg.blogspot.com/ Skriv 10 faktasetninger om deg selv.
Jeg har tenkt en del og her er mine.


1: Ville bli revisor da jeg var ung.
2: Shoppedilla når det gjelder stoff. Jeg trenger jo ikke å ha alt da......
3: Dilla på gamle bokser/skrin som har sjarm.
4: Spiller trombone i Lågabrass i Kvelde.
5: Mitt ferieland er USA
6: Spasert rundt det Hvite Hus i Washingon DC.
7: Gråt da jeg fikk gitar av pappa da jeg var 12 år.
8: Spilte gitar og sang for klassen da jeg gikk på ungdomsskolen. Hvem skulle tro det i dag.....
9: Elsker gamle broderier, glass og nysølv.
10: Drømmen er min egen quilt/stoffbutikk.


Babyen jeg har sydd teppe til kom til verden i natt. Kommer nok til å huske denne datoen for vi har brylluppsdag i dag. Vi har nå vært gift i 32 år. Utrolig som tiden går. Fikk SMS fra mannen akkurat nå med gratulasjon. Tenk jeg hadde helt glemt det. Jeg får skylde på svina.

Ha en fin dag alle sammen.
Mona