tirsdag 26. oktober 2010

Blomsterduk og pose.......

Endelig har jeg fått quiltet den lille blomsterduken. Stoffet til lukkekanten kjøpte jeg på Lappemakeriet i høstferien. Tror nok den må få plass på kjøkkenbordet.
Modellen i boka til Trine Bakke er quiltet for hånd. Mange år siden jeg håndquiltet sist så jeg har brukt symaskinen.


Skulle strøket den før jeg tok bildet, men pytt pytt. Timotei har lagt ut en flott bruksanvisning av en liten linpose  på bloggen sin. Selvfølgelig måtte jeg prøve. Et supert mønster hun har lagt ut,

Jeg ble veldig fornøyd så jeg skal ikke se helt bort fra at jeg kommer til å lage flere. Jeg skal ihvertfall lage en som er større. Har nemlig begynt å hekle litt. Det er liten plass til alt garnet i denne lille posen.

Nå har jeg endelig fått tatt bilde av kommoden jeg har fått etter min bestemor. Hun hadde den fra hun var liten jente og hun var født i 1906.
Den er ikke helt pen i lakken, men har tenkt å la den få være slik med alle hakk og slitasje. Det er jo litt sjarmerende det også da. Ååååå, her har jeg nok ikke vasket enda kan du se. Øverste skuffen har et lite rom på hver siden med skyvelokk.På toppen har jeg satt en del ting som jeg er glad i. Stettebollen er etter min farfar. Han fikk den til sin 50 årsdag og det er over 60 år siden. De gamle sangbøkene har jeg kjøpt i en gjenbruksbutikk i bygda der jeg er født og oppvokst. Herlig med slike gamle klenodier.

Jeg har fått et lite skap og et skap som jeg mener blir kalt pidestallskap også. Disse står fortsatt i garasjen og jeg har tenkt å bruke det lille skapet som TV-benk på loftstua. Tror nok at disse møblene blir malt. Jeg får se hvordan de blir når jeg får vasket dem. Disse skapene er også etter min farmor.


Ønsker alle en flott og kreativ uke.

Mona


11 kommentarer:

 1. Hei.
  Så søt duken din ble. Den har du all grunn til å være stolt av.
  Koselig med gamle møbler, spesielt når de har en historie;)
  Ønsker deg en fin uke;)

  Klem fra Ann-M.

  SvarSlett
 2. Det er en flott kommode du har! Nydelig blomsterduk du har sydd også. Må ha vært mye arbeid med den! Så koselig at du ville bruke posemønsteret mitt :-)

  SvarSlett
 3. Så fin blomsterduk, du har sydd. Jeg har sydd etter samme mønster, men nå fikk jeg jammen lyst til å sy en til. Takk for inspirasjonen :O)

  SvarSlett
 4. Så fin duk du har fått deg! Nydelege fargar. Vakre gamle møblar er klenodium!
  Posar til handarbeid er alltid kjekt. Trur nok eg skal prøve modellen til Timotei eg og.

  Ha gode dagar!

  SvarSlett
 5. Veggteppet ditt i forrige post var kjempeflott, og det er også duken din! Vakker! Grattis med ferdig prosjekt :o)
  Laila

  SvarSlett
 6. Kjempefin duk du har laget. Du må ha den til stas på kjøkkenbordet. Kommoden var jo bare lekker sammen med klenodiene dine :)
  Ha en god kveld !

  SvarSlett
 7. Blomsterduken er kjempefin - jeg har jo sett den 'live'. Veldig fin gammel kommode du har arvet. Den er nydelig å stille ut gamle ting på. Har faktisk planer om å lage maken til posen fra Timotei jeg også:-)
  Hilsen ¨fruTicosus¨

  SvarSlett
 8. Såååå søt duken din ble. Flott med pastellfarger. Vi har også en arvet kommode svært lik den du har arvet. Hoss oss står den i gangen, og brukes til oppbevaring av skjerf, votter, luer etc.

  SvarSlett
 9. Så fin duken din ble- og mye arbeid. Flotte gamle møbler og med en historie - heldig e du som har fått noe så flott.

  SvarSlett
 10. Utrolig nydelig miniquilt du har laget.

  SvarSlett