fredag 29. oktober 2010

En "ny" boks og litt hekling........

En ny boks kjøpt på QXL lå i postkassen da jeg kom hjem fra jobb i dag. Nydelige blomster. Den er litt slitt, men har sjarm likevel.


Jeg blei litt lei av håndsøm og fant derfor fram heklenål og garn. Det har gått bra i flere dager, men i dag merket jeg at armen ikke hadde godt av heklinga. Er ikke noen racer så jeg holder nok litt for hardt i nåla. Jeg har ihvertfall fått vondt i armen. Kjenner symtonene godt og vet at en betennelse er i anmarsj.  Har lagt vekk posen nå. Får heller finne den fram igjen hvis dette går fort over.Syntes jeg fikk litt dreisen på det etterhvert. Også var det så kjekt da Kari Anne på Lappeklubben på mandag viste meg hvordan jeg kunne helkle de sammen etterhvert. Men jeg gir ikke opp.

Da jeg var i Tønsberg på foredrag i regi av Kathrines Quiltestue kjøpte jeg også noen krus og asjetter. Rødt er en farge jeg bruker mye av på kjøkkenet så jeg falt nok for fargen først.


Hadde ryddet og gitt bort en del krus til miniloppemarkedet vi hadde i anledning Åpen Skole så jeg trengte ikke å rydde plass i kjøkkenskapet og da må det vel være greit med litt nytt.

Fant også en kaffeboks og en vaskepose da vi ryddet ut av mitt barndomshjem. Boksen har nå fått plass sammen med mine andre kaffebokser. Vaskeposen med stichery har jeg prøvd å vaske, men tror nok jeg må klippe ut motivet og sy en ny pose.Posen fant jeg på det ene loftet. Den var  brettet sammen og har desverre farget over.


I morgen skal jeg til mitt gamle barndomshjem igjen. Nå er det støvsuging og litt rydding som står for tur. Da skulle det vel være klart slik at megleren kan komme.

Ønsker alle en super helg.

Mona


9 kommentarer:

 1. Fantastisk flott vaskepose.
  Koseleg motiv :-)

  SvarSlett
 2. Neiånei, passer dårlig å få vondt i armen nå. Men heklinga blir fin, da. Boksen din var nydelig. Veldig pent med roser på sort bunn. Akkurat sånn kaffeboks har jeg også. Den er i daglig bruk. Koselig servise du kjøpte hos Kathrine. God helg!

  SvarSlett
 3. Huff så dumt at armen ikkje toler heklinga. Håpar du kjem deg fort, slik at du kan fortsette det fine arbeidet ditt.
  Har du prøvd desse gode heklenålene?

  http://www.magdaimregh.com/hekling.htm

  Etter eg starta å bruke desse, kan eg hekle kor lenge eg vil utan at armen protesterer.

  God helg!

  SvarSlett
 4. I love your new box, very pretty:)

  SvarSlett
 5. Merker det også i armen når det er lenge siden jeg har heklet, og strikket også for den saks skyld! Korte økter er nok tingen, selv om alt tar lengre tid å få ferdig da.
  Nydelige bokser, jeg synes ikke det gjør noe om posen din er noe avfarget her og der, det setter jo sitt preg av gammelt over den og så lenge den er hel synes jeg du skal beholde den slik.
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 6. Hei Mona! Tusen takk for hyggelig søndagshilsen. Den gamle kakeboksen du har sikret deg var aldeles nydelig. Samler selv på gamle bokser, og synes spesielt de med rosemønster er svært sjarmerende. Den gamle posen med broderi var også koselig. Jeg er stadig på utkikk etter slike broderier i blått eller rødt, men har ennå ikke hatt flaksen med meg. Når det gjelder vottemønster til voksne, finner du det i boka som heter Tildas julehus. Enkle og raske å sy.

  SvarSlett
 7. Nydelig boks! Tror jammen min mor har en som er rund, den også godt slitt!
  Synd med betennelsen, men fint at du gjenkjenner symptomene. Det lønner seg nok på sikt.
  Fine hyggelige kopper, fin boks og veldig koselig broderi. Du finner helt sikkert noe spennende å bruke det til!
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 8. Hi,Mona:-)
  I see,You have started crocheting a bit...
  I like this pattern,also the colours.I think,it will be something very nice,when You have finished and I hope,You will show it in Your Blog.
  Regards-HalinaDK-

  SvarSlett
 9. Hei Mona!
  Hyggelig med kommentar fra deg:)
  Pakke kommer i posten etter hvert.
  Det foredraget du var på kunne jeg likt å hvert på .Har den boka,som mange av arbeidene kommer fra,samler stoffer men har ennå ikke kommet igang.Skjønn boks med sjarm.
  Dumt med flekk på vaskeposen,blir sikkert fint å flette inn i noe.
  God søndag!

  SvarSlett