onsdag 29. april 2009

Bursdagsgave til en kjær kollega

I dag fyller en kjær kollega 40 år. Setter veldig pris på denne personen og vil gi henne et sommerteppe i gave. Håper hun blir fornøyd. Gamlepus på bildet følger med slik at ting blir riktig gjort. Hun er med meg på syrommet veldig ofte. Sydde 2 tepper i fjor sommer. Da jeg hadde quiltet en del på det ene oppdaget jeg noen flekker. Det viste seg å være olje fra symaskinen. Når jeg quilta kom det opp i nålhuset. Der var det litt ekstra olje. Det har derfor ikke blitt gjort ferdig. Maskinen min var ny i fjor så importøren mente at dette ville gå over. Har heldigvis ikke merket noe mer, men er forsiktig når jeg quilter store tepper.
Det som gjenstod på teppe nr 2 var å quilte rundt hjertene og håndsøm av lukkekanten. Det er 20 hjerter i alt så litt tid tok det å quilte. På baksiden har jeg brukt fleece. Har også sydd på 30 gamle knapper.Nå gjenstår det bare å pakke det inn og skrive kortet.

Har 1 teppe til som er sydd på samme måte. Det er litt større og ble sydd for mange år siden. Det har jeg også gjordt ferdig. En årgangs-UFO kan jeg vel kalle det. Det må ihvertfall være 5 år gammelt. Etter å ha quilta rundt de siste 3 hjertene ble det en FO.
Ha en fin dag
Mona

fredag 24. april 2009

Pakker i posten........

I starten da jeg begynte å blogge var jeg innom mange quilteblogger. Der var det ei fra Trondheim som hadde en etterlysning av stoff. Ved nærmere kikk i skapet hadde jeg 2 biter à 30 cm liggene. Det hadde ligget noen år uten å bli brukt. Tok kontakt og hun var interessert. Jeg skulle få 2 biter tilbake. Denne uka kom det en hyggelig pakke fra nord med disse stoffene og et nydelig strykebilde. Må finne ut hva jeg skal bruke det til. Har lyst til å sy stitcherymappe. Kan kansje bruke den på forsiden.I dag kom pakke nr. 5 fra Jordærstredet. Dette er et abb. på 6 pakker. Kommer vel ikke til å fornye det. Synes det har vært litt opp og ned med både mønster og stoffvalg. Denne gang var det nydelige stoffer.
Dette er hva jeg har holdt på med i kveld. Røde/rosa stoffer kombinert med hvitt. Det skal bli et sommerteppe. Det hvite stoffet er en damaskduk som jeg kjøpte for 50,- på røykskadesalg i et kjøpesenter i Østfold i fjor. Duken er 2,9 meter lang så det blir mange lapper av denne. Bildene ble litt mørke. De er tatt seint i kveld.Fredagshilsen fra Mona

torsdag 23. april 2009

Bruktmarked

Personalet der jeg jobber skal på tur til Praha til høsten. Trivselsgruppa har satt i gang med diverse tiltak for få inn noen kroner som vi kan bruke til sosialt samvær på turen. Det siste stuntet var bruktmarked nå på tirsdag. Mange hadde med seg ting de kunne avse. Jeg er glad i de tingene jeg har så mitt bidrag var noe jeg har sydd.Her er bildet av 2 mapper som ble sydd til dette formålet. Slang med den rosa som jeg har vist i et tidlige innlegg. Borte blei de ihvertfall.
Den lilla løperen sydde jeg før advent i fjor. Hadde tenkt at min datter skulle få den, men den lilla fargen falt ikke i smak. Sydde ny til meg selv året før så den har ligget i skapet. Ga den også til markedet. Den forsvant den også, men det fine med dette er at jeg har fått bestilling på 3 nye løpere. Når det regner på presten så drypper det på klokkern. En av kollegane mine trodde den hadde blitt fin i svart også. Det var kansje ingen dum ide. Den må jeg lagre tror jeg.
Torsdagshilsen fra Mona

søndag 19. april 2009

Gaver

Jeg hadde bursdag i mars og i dag fikk jeg 2 nydelige hvite hjerter fra datter og sønnog deres familier. Det er en venninne av samboeren til min sønn som har laget disse. Hun går siste år på skole i Sverige for å bli glassblåser. Hjertene er nydelige. Var så heldig å få 2 røde til jul av sønnens samboer. Jeg er heldig jeg.......


Bien dere ser på bildene bestilte jeg.
Den skal få henge i kjøkkenvinduet. Liker ting som ikke alle andre har.
Ønsker meg nå en sommerfugl. Får høre om det er mulig å få laget en.Den nydelige duken har min svigermor heklet. Jeg fortalte at jeg ønsket meg en rund ikke for stor brikke til skapet i stua og vips så fikk jeg denne. Gardinkappa har hun også heklet. Hvor jeg skal ha den er ennå uvisst. Med tiden skal vi bygge på inngangspartiet og da kan det hende den blir hengt opp der. Jeg kan litt hekling men slike ting får jeg ikke til. Heldig som har noen som kan dette i familien.

2 inlegg på samme dag er ikke dårlig. Men måtte bare vise dere hvor mye fint jeg har fått og kjøpt. Ha en fortsatt fin søndag. Mona

Nå er jeg imponert

I uka som har gått var jeg en snartur innom Polarquilt sin nettbutikk. Jeg har fått et syoppdrag på babyteppe. Har fått låne noen mønster men har ikke fått bestemt meg. Der fant jeg det..... nå har jeg bestemt meg for hvilket mønster det skal bli. Bilde og stoffvalg kommer senere. Jeg fant også en bok der som jeg har ønsket meg veeeeeldig lenge. Klikker i vei og på fredag kom pakka i posten. Huff og huff..... jeg har bestilt feil bok. At det går ann.... hiver meg over telefonen og forteller hva som har skjedd. Får ordnet opp i det og en ny bok skal bli sendt.

Da posten kom på lørdag kom det ny bok. Det er ikke dårlig. Polarquilt ligger i Bodø og jeg bor i Hvarnes. Helt utrolig da jeg ringte seint på ettermiddagen. Posten vår er vel ikke den som er kjent for å komme for tidlig på dagen nei... Dette er den boken jeg skulle bestille. Lånte den av Kari Anne i fjor sommer og den er bare helt nydelig.

Men ikke nok med at postdama, ja det var en hyggelig postdame i dag, hadde med en pakke hun hadde 2. Det er skrinet som jeg fant på QKL. Mannen i huset stod ved siden av meg da jeg pakket ut. Fortalte at det var et skrin og han ble ikke forundret.....har vel gitt opp tenker jeg. Skrinet er slik jeg håpet det skulle være. Har vært på utkikk etter et rødt skrin med hvite prikker men ikke funnet noe. Når man ikke får tak i det man har lyst på får man finne en erstatning og dette synes jeg var flott.

Nå har våren kommet for godt. Disse har tittet opp de seneste dagene. Så de for første gang i fjor. Stod så fine under en brisk vi har. Nå er brisken borte og jeg må finne en ny plass. Det kommer vel en å drar opp rota etter brisken bare badet er ferdig.

Ha en fin søndag alle sammen. Mona


fredag 17. april 2009

Ut på tur

Vi holder jo på med et bad her i huset. Det er vel ikke så mye vi, jeg bidrar ikke så mye på den fronten enda. Vi kjøpte jo badekar i Asker og det var noen ting mannen i huset lurte på i den forbindelse. Han ville inn å snakke med de og se badekaret som stod i utstillingen. Jeg var da ikke sein om å melde min interesse om å være med. Det var vel ikke så mye på grunn av badekaret. Heller det at vi kom til å kjøre forbi Stoff og Stil. Så i går etter jobb dro vi avgårde. Kjøre forbi.... nei.... det måtte jo bli en stopp. Her er det jeg rasket til meg i farta. 2 meter med nydelig lin og litt tråd. Men det var ikke nok med det. Se på neste bilde.......Glidelåser i fleng. Jeg har vel kjøpt så jeg har til jeg går i graven tenker jeg. Går jeg tom nå så vet ikke jeg.Tenker ikke så mye på antallet, men heller på hvor mye jeg har spart. På Singer i Larvik koster en lås 43 kroner. Det er jo helt uhørt. Trenger nok ikke å kjøpe flere der tror jeg.
Her er den siste mappa jeg har sydd. Den øverste er den jeg sydde med en gang etter kurset hos Lise Bergene. Ble ikke fornøyd med den. Kommer til å bruke den som pennal. Kjekt når en flyr fra rom til rom på jobben og en leiter etter noe å skrive med. Der tror jeg det må våre noen som spiser blyantene. Det er ihvertfall bestandig tomt når jeg trenger en.


Den siste skal jeg bruke til å ha kamera og USB kabelen i. Etter at jeg har begynt å blogge er dette stadig i bruk. Nå vil jeg samle det på en plass.

Det siste bildet er av en boks som dukket opp i postkassa for noen uker siden. Er jo så glad i gamle bokser og nå venter jeg på en til. Det er et rosa/rødt/hvitt matskrin. Skal vel ikke ha så mye mat i det tror jeg, blir vel noe sytøy. Er veldig spent på om det er like fint som på bildet. Men tilslaget fikk jeg ihvertfall.Fredagshilsen fra Mona
søndag 12. april 2009

Påskebesøk og gave

I dag har det vært fult hus og stormene jubel her. Jeg startet dagen tidlig. Stekte kjøtt til lapskaus, den stod og putret på komfyren da kl. var 08.30. Bakt kransekakestenger og brownies før kl var 11. De første gjestene dukket opp 11.15. Det var min pappa og hans samboer. De bor i Sverige så det er desverre ikke så ofte jeg treffer dem.
De pleier å ha med en gave eller blomst. Klokken på bildet er hva de hadde med denne gangen. Har kikket på en slik, men ikke handlet og det var jo bra.Koste oss med kaffe og kaker. Svigermor var også her. Noe senere kom vår datter og hennes familie innom på vei hjem fra påsketur på Rjukan. Litt senere kom sønnen som har feriert på Geilo. Da var det godt at kjelen med lapskaus var full. Maten fikk bein å gå på da...... Nå har alle reist så nå er det veldig stille her. Mannen i huset holder på på badet og her sitter jeg og lager et innlegg fra dagens hendelser. Men det er en ting som er sikkert og det er at det er hyggelig å få besøk. I morgen skal jeg reise for å besøke noen og da er påsken over for denne gang.
Søndagshilsen fra Mona

fredag 10. april 2009

Påskekos og mappe

Fikk en SMS fra min svigerinne i går som lurte på om husets folk skulle noe i dag. Vi hadde ingen planer og hun, 2 barn og min svigermor kom en tur. Det er hyggelig med besøk. Tidliger så bakte jeg en del, men det blir mindre og mindre av det nå når vi bare er 2. Jeg hadde noe halvfabrikata liggene i skuffen så etter frokost var det bare å sette i gang. Det smakte godt med nystekte muffins og boller til kaffen. Saft til de små selvfølgelig og pepsi-max til undertegnede.Denne mappa sydde jeg i går. Quiltinga gikk fort og resultatet ble bra. Denne gangen tråklet jeg i glidelåsen. Det som gjenstod i dag var å sy den fast med maskin. Det ble 2 sømmer for jeg fikk startet på feil sted ,men pytt,pytt. Det ble bra alikevel.
Langfredagshilsen fra Mona

torsdag 9. april 2009

BAD

Det går stadig framover med badet. Mannen i huset er iherdig og jobber jevnt og trutt. Gulvet er avrettet og membrand er lagt på.

Fliseleggingen var han ferdig med på mandag kveld når jeg kom hjem fra lappetreff. I går kveld ble flisene vasket og nå har han gjort seg klar for å fuge. Det er en flink mann jeg har. Jeg er heldig som er gift med en slik handyman.
Torsdagshilsen fra Mona

PÅSKEKOS

Det er deilig med påskeferie. Dagene bruker jeg akkurat til det jeg vil. Her er 2 av broderiene til Polka-Dot Girls ferdige. Har startet på et nytt broderi. Venter med å finne stoff til blokkene. Synes det er vanskelig noen ganger å finne de riktige. Men det går seg vel til tenker jeg. Svigermor var med til Larvik på tirsdag for å gjøre påskehandel. Vi var en tur innom sentrum og da var ikke veien lang til Gavekroken. Der hadde de nå 20% avslag på alle stoffer i april. Dette ble med hjem.Nydelig................ fine stoffer, også rabatt i tillegg............... ikke dårlig.
Disse stoffene fant jeg i skapet og har tenkt å sy en mappe. Må jo ikke gi meg med å sy glidelåser. Øvelse gjør mester har jeg hørt. Det var Kari Anne som inspirerte meg på mandag da vi hadde vårt lappetreff. Skal øyeblikkelig opp på syrommet å skjære til tenker jeg Og når jeg kommer til glidelåsen så får jeg vel tråkle først. Gode råd fra syvenner. Det er jo ikke så dumt å følge de har jeg erfart. God påske og kos dere med dere liker i påsken for det skal jeg.
Påskehilsen fra Mona


lørdag 4. april 2009

UFO og andre objekt

Her er UFOen som plutselig dukket opp da jeg ryddet i skapet. Det som gjenstod var monteringen. Nå er det i boks. Slipper å ha broderigarnet liggende i en plastpose nå.Jeg har startet på Polka-Dot Girls. Det har nydelige broderier. Kjøpte dette som et abbonement fra en nettbutikk. Var ikke så fornøyd med stoffvalget så det ble bare liggende. Fant en side på nettet der flere hadde lagt sine bilder. Da kom lysten tilbake og nå er jeg i gang.Det er mye brodering, men jeg har bestemt meg for at dette vil jeg ha. Skal bare sy når jeg har lyst. Får sikkert lyst til å sy noe annet innimellom kan jeg tenke meg.
Dette har dukket opp i postkassa mi denne uka. Nydelige bilder i denne boken som kom fra Quiltekroken i Bergen
Disse stoffene kommer fra Lydia Quiltshop sammen med flere trådkuttere. Det var noen av syjentene som også trengte det. Jeg var ikke sein om å si at det kunne jeg ordne. Kunne jo ikke bare kjøpe trådkuttere........ eller kunne jeg det..... neida.... Kjekt å ha.....

Avslutter innlegget med dette egget jeg fant på Nille. Skal vel fylle det med litt mer påskesnop tenker jeg. Kansje jeg må ha litt på lager også. Kan jo gå tom når påskehelgen nærmer seg.

Lørdagshilsen fra Monatorsdag 2. april 2009

Endelig vår

håper jeg. Nå er det bare en dag igjen på jobb før påskeferien. For noen uker siden var jeg sykemeldt en uke og var da en tur i byen for å få dagen til å gå. Var en tur innom Kremmerhuset på Nordbyn. Der fant jeg dette flotte serviset. Greide ikke å motstå dette. Hadde sett dette på bloggen til Emmeline så jeg viste vel hva jeg var ute etter da jeg stakk nesa innenfor døra der.


Perleblomsten fant jeg på vei ut av senteret så de ble også med hjem. Nå har de desverre visnet så jeg må nok kjøpe noen nye til påske.

Ha en fortsatt fin uke. Nå skal jeg en tur på syrommet. Fikk sydd i glidelås på en mappe i går kveld. Den mangler nå bare litt pynt. Må bare finne ut hva det skal bli først. Fant også en UFO som jeg skal fortsette på nå.

Torsdagshilsen fra Mona