torsdag 24. juni 2010

Ny sommerpute og noen prøvelapper........

Nå har jeg sydd meg ny sommerpute. Hadde i utgangspunktet tenkt å ha den i campingvogna, men den skal nok få bli med ned i lysthuset. Har quiltet alle delen før de er sydd sammen. Puta har blitt til underveis. Har ikke brukt noe mønster.Har brukt flanell på baksiden av alle lappene når jeg quiltet.

Kvadratene er quiltet i svake buer. Gitteret rundt kvadratene er quiltet i ruter.

De små kvadratene har fått et lite rødt hjerte.


Baksiden på puta har fått konvoluttåpning. Den enden som synes har fått en rad med grønne hjerter.

Har surfet litt på YouTube. Der er det mange flotte videosnytter. Mange blokker som de viser framgrangsmåten på. Denne blokken har jeg funnet der. Den er ganske stor så den blir nok til en pute.

Vindmøller fant jeg også der. Synes trekanter kan være vanskelig, men her var en superenkel måte å sy disse på. Har ikke sydd de sammen enda, bare lagt de utover for å få et lite inntrykk av hvordan det blir.
På tirsdag var jeg barnepike for det yngste barnebarnet. Det var planleggingsdag i barnehagen, så det var fint at mommo hadde fri. Hun hadde med seg en venn. Han heter Flambert. Hun syntes ikke at han kunne være hjemme alene. Brannvesenet har vært på besøk i barnehagen og fortalt litt om røykvarslere og brannslukkningsutstyr. Han er nå med hjem til barna i barnehagen for å sjekke at alt er i orden der.

Han fikk lov til å være med å handle noen blomster. Barnebarnet mitt er veldig glad i blomster så hun fikk velge seg en. Den skulle være mørkerosa fortalte hun, så valget falt til slutt på en sommergeorgine. Ei kry jente som reiste hjem med mamman sin.
PS.
Frist for å kommentere på min GiveAway går ut på søndag.
Lappehilsen fra Mona

9 kommentarer:

 1. Den puta di ser veldig sommarleg og fin ut!

  SvarSlett
 2. Sommarleg og flott pute, med lekker quilting.
  Forstår du og barnebarnet ditt har kosa dåke skikkelig, så kjekt :-)

  SvarSlett
 3. Kjempefin pute du har laget. Har du noe link til den andre puta (den røde og blå)? Kjekk effekt.

  SvarSlett
 4. Så fornuftig barnebarn du har. Det er nok lurt å ha en slik Flambert til å sjekke at alt er i orden. det kunne vi nok trenge noen hver av oss. Også fine blomster hun kjøpte, tipper mamma blir glad. Flott pute også. Kos deg med barnebarnet. Hilsen Ruth.

  SvarSlett
 5. Ser ut til at du greier deg fint uten mønster. Puta ble sommerlig og søt. Jeg har også brukt flanell på samme vis som deg, det passer utmerket til dette.

  SvarSlett
 6. Nydelig pute, Mona. Har du sydd det lille røde hjertet på maskinen?
  Så herlige sommerfarger!
  Å så kos dere to har hatt, jeg har iblandt slike dager med barnebarna og det er noen deilige timer som må spares på i hjertet :o)
  Flambert er en flott kar, og tydeligvis en veldig god barnevenn!!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 7. Så mye lekkert, herlige sommerfarger. Klem :0)

  SvarSlett
 8. I LOVE your pillow. The fabrics and quilting are beautiful.

  SvarSlett