onsdag 30. juni 2010

Vindmøller og sekskanter.......

Tirsdag kveld fant jeg bilde av et kjempeflott teppe. Jeg ble helt i fyr og flamme. Tegnet raskt ned en skisse. Da jeg hadde lagt meg ble jeg liggene å tenke på dette. Hadde nesten lyst til å stå opp igjen å begynne. Hadde jo noen vinmølleblokker klare, så har tatt utgangspunkt i disse fargene og størrelsen passet ypperlig.

Men onsdag morgen greide jeg ikke å vente lenger. Sekskantene jeg har sydd skal være blomster. De er ikke så store. De har en diamater på 11 cm. Hadde ikke så små maler, så jeg tegnet noen selv. Litt letter enn dresdenmalene jeg prøvde meg på i vinter.

Da jeg var i byen i går skulle jeg kjøpe grønn kroklisse, men den de hadde var så skarp i fargen. Kjøpte derfor beige. Vet ikke helt om jeg skal bruke den enda. Tror grønne stilker hadde blitt penere.

Teppe blir en blanding av blomster, vindmøller og noen kvadrater. Framgangsmåten til vindmøllene jeg fant på YouTube er utrolig enkel. Også synes jeg det er letter å få de pene i midten.


Nå skal jeg være barnepike noen dager. Blir lite søm da vet jeg, men jeg får sikkert litt tid til å gjøre klar flere sekskanter.

Onsdagshilsen fra Mona

mandag 28. juni 2010

Miniquilt til campingvogna.......

Sydd en liten quilt til døra til "badet" i campingvogna.

Jeg liker Sverige, men ikke klistremerker både her og der. (Pappan min har bodd der siden 1976)
Tenkte i første omgang å fjerne det, men da kommer det til å bli slik. Ikke pent det heller. Så løsningen var å sy en miniquilt. Skal bruke dobbelsidig tape når jeg skal ha den på plass.

Lappehilsen fra Mona


Liten duk til campingvogna og trekningen er foretatt.......

For noen år siden kjøpte jeg en kit fra KreativQuilt. Jeg valgte sommerutgaven. Har hatt den framme flere ganger, men den er blitt lagt tilbake i skapet. For tre uker siden kjøpte vi oss campingvogn. Det er en eldre modell, men pent brukt. Fargene der går i beige og brunt. Ikke akkurat mine favorittfarger. For å kvikke det opp litt har jeg tenkt å bruke litt grønt og rosa. Kom da til å tenke på denne pakka. I går fikk jeg sydd toppen og i dag har den blitt quiltet.

Pakken hadde mange nydelig stoffer i grønt og rosa. På det beige stoffet skulle det i utgangspunktet applikeres på blomster. Har hoppet over det og skulle jeg få lyst til å ha blomster på, så kan jeg jo ordne det ved en senere anledning.

Her er bollen med 39 navn..........


Og vinneren ble..........Så til eieren av Min Quilte krok. Send meg din adresse og pakke kommer i posten. Adressen er: j.t.ragnhildrod@hotmail.com

Jeg vil takke alle som har vært med. Kjempehyggelig med så god respons. Noen fra det store utland også. Kjempegøy. Setter veldig pris på alle kommentarer. Jeg skulle nok vært flinkere til å kommentere når jeg surfer rundt i bloggland. Det er så mye flott som blir laget, blomster fra hager og interiør. Jeg finner utrolig mye inspirasjon hos dere alle.
Ønsker alle en kreativ og super uke. Jeg skal kose meg med søm, maling av lysthus ( det går litt tregt. Har heller lyst til å sitte på syrommet ) En tur til byen skal jeg også i løpet av uka. Passe barnebarn på torsdag og fredag, så jeg får skynde meg opp på syrommet.
Lappehilsen fra Mona

lørdag 26. juni 2010

Ny prøveblokk.........

Bestilte et mønster fra USA for noen uker siden. Her har jeg prøvesydd en blokk. I mønsteret er det brukt en Layer Cake fra Moda. Jeg har bestilt den som teppet er laget av, men den kommer ikke i salg før i september. NorthernQuilt har en videosnutt fra designeren av mønsteret. Jeg falt pladask......


Jeg hadde en annen Layer Cake og måtte derfor prøve. Blokken blir ganske stor. Passer til en pute. Det skal jeg bruke denne blokken til. Jeg klipte litt feil på blomsterbladene som er i midten. Oppdaget ikke det før jeg skulle sy blokken sammen, men har fått "mekka" det til på et vis. Greit å ha prøvesydd blokka så jeg ikke går i den samme fella når stoffene kommer til høsten.

Her er mønsteret.......

Det blomstrer flott i hagen nå og hurdalsrosa står der så fin med sine nydelige roser.Hurdalsrosa har en utrolig flott farge.


Vi måtte flytte peonene da vi laget ny terasse. I fjor kom det bare en knopp som tørkert inn, men i år blir det flere.Husk trekking av giveaway på mandag. Har du ikke tatt lodd,har du fortsatt mulighet.
Ha en fortsatt fin helg.
Monatorsdag 24. juni 2010

Ny sommerpute og noen prøvelapper........

Nå har jeg sydd meg ny sommerpute. Hadde i utgangspunktet tenkt å ha den i campingvogna, men den skal nok få bli med ned i lysthuset. Har quiltet alle delen før de er sydd sammen. Puta har blitt til underveis. Har ikke brukt noe mønster.Har brukt flanell på baksiden av alle lappene når jeg quiltet.

Kvadratene er quiltet i svake buer. Gitteret rundt kvadratene er quiltet i ruter.

De små kvadratene har fått et lite rødt hjerte.


Baksiden på puta har fått konvoluttåpning. Den enden som synes har fått en rad med grønne hjerter.

Har surfet litt på YouTube. Der er det mange flotte videosnytter. Mange blokker som de viser framgrangsmåten på. Denne blokken har jeg funnet der. Den er ganske stor så den blir nok til en pute.

Vindmøller fant jeg også der. Synes trekanter kan være vanskelig, men her var en superenkel måte å sy disse på. Har ikke sydd de sammen enda, bare lagt de utover for å få et lite inntrykk av hvordan det blir.
På tirsdag var jeg barnepike for det yngste barnebarnet. Det var planleggingsdag i barnehagen, så det var fint at mommo hadde fri. Hun hadde med seg en venn. Han heter Flambert. Hun syntes ikke at han kunne være hjemme alene. Brannvesenet har vært på besøk i barnehagen og fortalt litt om røykvarslere og brannslukkningsutstyr. Han er nå med hjem til barna i barnehagen for å sjekke at alt er i orden der.

Han fikk lov til å være med å handle noen blomster. Barnebarnet mitt er veldig glad i blomster så hun fikk velge seg en. Den skulle være mørkerosa fortalte hun, så valget falt til slutt på en sommergeorgine. Ei kry jente som reiste hjem med mamman sin.
PS.
Frist for å kommentere på min GiveAway går ut på søndag.
Lappehilsen fra Mona

mandag 21. juni 2010

Giveaway og utstilling.......

Jeg har hatt over 150 innlegg på bloggen min og vil ha en giveaway i den anledning. Hadde i utgangspunktet tenkt en giveaway da jeg hadde passert 100 innlegg, men tiden fløy fra meg rett og slett. Alle som kommenterer på dette innlegget er med i trekningen. Fristen går ut søndag 27. juni kl. 24.00. Jeg annonsere vinneren mandag 28. juni. En kommentar = 1 lodd. Enkelt og greit.Premien er to stoffbiter, et stitcherymønster, en hjerteboks og en mappe/pung til lommeserviettene.

Søndag var det utstilling på Hedrum Bygdetun i Kvelde. Det var litt i overkant av 70 utstillere. Annie Eikenes holdt et foredrag om husflid og hun viste oss et teppe hun hadde sydd av stofferester hun hadde fått fra Slottet. Det er barn som har tegnet prinsesser og prinser som hun igjen har overført til tekstil sammen med noen flotte broderte kommentarer. Rammen rundt er laget med kroner i forskjellige fasonger.


Et nærbilde av en prinsesse...

og en prins på snei......


Veldig flott teppe. De fleste husker vel kansje hennes teppe til Mærtha Louise og Ari Behn sitt bryllup. Det ble vist i bladet Familien. Håper at dette også kan bli vist der, slik at flest mulig kan få se det.Her er hva jeg stilte ut på Bygdetunet i går........

Ampelen blomstrer så fint nå. Jeg vet ikke hva denne blomsten heter - hvis du vet hva den heter er jeg kjempeglad hvis du legger igjen en kommentar.
Mandagshilsen fra Mona

fredag 18. juni 2010

En skopose til er ferdig og jeg har FERIE !!!!

En skopose til er nå ferdig. Har brodert teksten på engelsk.

I dag var siste dag på jobb før ferien. Jeg har dette skoleåret jobbet i de fleste klassene. Har hatt en fast gruppe i 7. klasse. Fra den ene eleven fikk jeg en hyggelig hilsen og en gave. Det varmer. Det er litt vemodig å vite at jeg ikke skal jobbe med denne eleven igjen. Håper hun stikker innom skolen hvis hun får anledning. Ungdomsskolen ligger ikke så langt unna.


Jeg har de siste 3 åra jobbet på 2 skoler som ligger rett ved siden av hverandre. Fra høsten av skal jeg være på bare en skole. Fikk nydelig orkidè og potte av kollegaene på den avdelingen jeg har jobba. Skal bli deilig å ha bare et arbeidsted å forholde seg til. De andre gavene er fra hyggelige kollegaer som jeg håper jeg får jobbe med til høsten også.


Siste bokskjøp på QXL. Liten, men nydelig boks med fugler.


Nå er det ferie og jeg kan skru av vekkeklokka. Det skal bli deilig......
Ønsker alle en god helg.
Mona


torsdag 17. juni 2010

Hvarnesfestival.......

På lørdag er det Hvarnesfestival. De siste dagene har det blitt en del timer bak symaskinen. I går kveld sydde jeg ferdig disse pungene. Mønsteret er hentet fra Timotei sin blogg. Rester fra sommernettet er brukt til den første.......


Rød pung........

Og en blå...........

Her er alle tre samlet........

Blir nok litt tid bak symaskinen i kveld også. Ha noen flere ting som må bli ferdig.
Lappehilsen fra Monaonsdag 16. juni 2010

Sommerveske etter mønster fra Quiltemagasinet......

I det siste nummeret av Quiltemagasinet var det mønster til en flott sommerveske. Enkelt og greit mønster. Jeg hadde ikke slike "linser" som de hadde dekorert nettet med, så jeg har laget en blomst istedet.

Irisen blomstrer så fint nå......

og det gjør keiserkronene også........


Nå er det bare tre arbeidsdager igjen av dette skoleåret. Starter ikke opp igjen før 11. august.
Kjenner at jeg er i feriemodus for tiden.
Ha en strålende dag.
Lappehilsen fra Mona

søndag 13. juni 2010

Brillehus og litt annet..........

Jeg har sydd et brillehus som matcher sommernettet mitt........

og et til........ Måtte jo ha et til lesebrillene også........................
Hvarnesfestivalen nærmer seg med stormskritt ....................... og har sydd noen mapper til papirlommetørkler.
Fikk ryddet skikkelig på syrommet i går. Det så ut som det hadde vært lynnedslag der. Det var deilig når alt var på plass. Får se hvor lenge det holder denne gangen da..........


Søndagshilsen fra Mona

onsdag 9. juni 2010

Sommernett.........

Jeg ble så inspirert da jeg sydde skoposen, så jeg har nå sydd meg et sommernett.

Den flotte blonden hadde dattera og familien kjøpt til meg da de var på Kreta for 2 år siden. Den passet jo kjempefint til dette nettet.


Jeg har sydd på en olalomme som jeg har dekorert med en blomst.

Hanken på forsiden av nettet har også fått blomster.


Inne i nettet har jeg sydd en lomme. Sydde noen sømmer slik at det ble 3 rom.

Hanken på baksiden har fått røde knapper.Ønsker alle en kreativ dag.
Lappehilsen fra Mona

mandag 7. juni 2010

Sminkepung........og litt annet er også på gang......

Da er den røde pungen ferdig. En blå pung er også på gang.

Fikk pakke i posten på fredag fra NortherQuilt og jeg er godt i gang med sticheriet...... Det fulgte ikke med grønn tråd...... tok en telefon dit på lørdag så nå er tråden på vei til meg...... Løperen dere ser i bakgrunnen er en løper fra Dags Marked....... Den er etter min søster, syntes fargen var fin, men litt kjedelig så jeg har applikert på noen blomster.......
Mannen i huset er en nevenyttig mann. Han har nå beiset terassegulvet. Vi blei litt lei av at vi måtte olje gulvet hvert år. Skiferen er ferdig kappet og klar til å legges på...... Det er gammel skifer som lå på den gamle trappa som var ved glassverandaen før...... Gjenbruk er bra......

I kveld er det lappeklubb igjen. Nå er det 3 uker siden sist. Skal bli hyggelig å treffe jentene igjen....
Ha en strålende uke.
Mona