fredag 1. mai 2009

Sydag

Dagen i dag har jeg tilbragt på syrommet. Toppen til sommerteppet til skolens utlodning er klar. Nå gjenstår quilting og lukkekant. Bien har også kommet opp i kjøkkenvinduet eller........kansje det er en humle, ikke lett å si.
Nå skal jeg velge lukkekant og det synes jeg er et vanskelig valg. I to av stoffene er det noe grønt, så jeg har lurt på om jeg skal velge det, men jeg har tre valg. Det jeg fant fram først er grønt med lyserøde hjerter, så fant jeg fram et lyst grønt med mørkere blader og til sist et lyst grønt med mørkerer prikker. Det er ikke lett. Har også funnet fram et av de røde stoffene jeg har i teppet. Kom gjerne med inspill. Det kan jeg trenge ser det ut til. Jeg er nesten som Vinglepetter.Her ligger stabelen klar til sammensying. Målene på lappene er 4 inch. Jeg har brukt åtte forskjellige røde/rosa/hvite stoffer. Det hvite er en damaskduk med rosemønster.

Her er teppet sydd sammen. Teppet består av 192 lapper. Jeg har sydd de som 4patch. Det er raskt å sy. Jeg har 6 blokker i bredden og 8 blokker i høyden. Teppet er ca 108 cm bredt og ca 144 cm lang. Passe stort til å ha over bena en kjølig kveld på terassen. Håper at det blir noen kroner i reisekassa.

Lappehilsen fra Mona

4 kommentarer:

 1. Hm, det var ikke lett med den lukkekanten. Men kjenner jeg deg rett, så finner du nok ut av det. Så det lyste på syrommet ditt da jeg passerte her om kvelden, og teppet ble jo kjempefint. Det er ikke så dumt med rødt og hvitt, selv om...
  Ha en fin helg! Hilsen ¨fruTicosus¨

  SvarSlett
 2. Dåne dippen for et lekkert teppe!!! Sydd i rekordfart!!!

  Vanskelig å si om lukkekant, er bare en telefon unna hvis du trenger hjelp :o)

  Hilsen fra Kari Anne

  SvarSlett
 3. Så lekkert teppe, nydelig var det. Ikke alltid like lett med å finne ut hva som passer til lukkekanten, men det finner du nok ut av.... Har en liten hilsen til deg på bloggen min. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Dette blir superlekkert - jeg ble pludselig inspirert til å sy rødt-hvidt (burde jo ha gjort det for lenge siden, når jeg nå er dansk, da)....

  SvarSlett