mandag 10. august 2009

Besøk i mitt barndomshjem.................

I dag har jeg besøkt min tante. Jeg var så heldig å vokse opp med flere generasjoner i samme hus. Tante, sønn og bestemor bodde i første etasje og mamma, pappa og vi tre jentene bodde i andre etasje. Stort hus, stor tomt og mye å holde orden på nå da det bare er tante som bor der. Det er bestandig trivelig å komme på besøk til tante og timene går utrolig fort når jeg er der. Under det ene epletreet står det en gammel rose. Vi har snakket om det mange ganger at jeg skal ta med en rot og i dag ble det en med hjem. Håper den kommer til å trives hos meg.

Vi var også innom den lokale bruktbutikken. Den heter Sten Brukt og ligger ved Bispeveien. Det er på veien fra Hillestad mot Tønsberg. De har åpent onsdag, torsdag og fredag. Tante jobbet hos han da han drev kolonial så han åpner når vi kommer på besøk.

Jeg pleier å finne noe i hyllene når jeg går rundt og dette ble med hjem i dag. Fatet med rosene er så skjønt. Det manglet kork til karaffelen men jeg skal bruke den som blomstervase så det var helt greit.
Jeg hadde betalt og var egentlig godt fornøyd da jeg så dette fine skjermbrettet med rosen på da jeg skulle gå ut. Har ønsket meg et slikt så det måtte bare bli med hjem. Det er noen bulker i det men det har jo fint for det.
God mat og hyggelig prat hadde vi og hun har også mange flotte skatter min tante. Hun har blant annet et gammelt skap i spisestua. Jeg har anretningsbordet som hører til her hjemme og drømmen min er at skapet også kommer til meg en gang. Nå går den drømmen i oppfyllelse. Skapet er mitt og jeg er kjempeglad for jeg har fått det. Tusen takk til min snille tante. Hun vet at jeg setter veldig stor pris på gamle ting og at jeg tar vare på dette.
Nå skal jeg en tur til min svigermor. Det blir nok dårlig med lappesøm i kveld. Sosialt samvær er ikke så dumt det heller.
I morgen begynner jobben igjen så det blir nok noe roliger på bloggen.
Ha en fin uke alle sammen.
Mona

4 kommentarer:

 1. Så deilig å ha fanilie nær deg. Fine skatter. Lykke til med nytt arbeidsår.

  SvarSlett
 2. Vilket vackert spisskydd....det är lika för mig...eleverna kommer på måndag och nu är det mycket fortbildning och konferenser dessa dagar, klem

  SvarSlett
 3. Det var flotte ting du kom hjem med ! Som forøvrig ser ut for å passe stilen på hus og eiendom. Du har det kjempe fint :o))

  SvarSlett
 4. Flotte ting - små skatter. Herlig med gamle ting, så hyggelig av din tante å forære deg skapet. Skjermbrett varr kjempe fint :0)
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett