fredag 3. juli 2009

En UFO har blitt til en FO......

Dette teppe sydde jeg i fjor sommer. Det gjenstod litt quilting rundt noen av hjertene. Oppdaget noen flekker på det og fant ut at det var olje fra symaskinen. Mistet lysten på å sy det ferdig, men etter opprydding i skapene er det nå ferdig.

Det er 3 flekker på det som jeg nå håper skal forsvinne i vask når jeg har

smørt inn flekkene med dette stoffer. Ble anbefalt å prøve med dette stoffet. Kjøpt på Lines Hobby i Tønsberg. Nå er jeg veldig spent på om de forsvinner. Hvis de gjør det blir teppet gitt bort i neste uke til en person som jeg setter stor pris på. Hun har nemlig bursdag i neste uke. Hvis ikke får de inngå i samlingen her hjemme.
Europris i Larvik har vært stengt en tid og i går var det gjenåpning. Jeg er ikke av de som pleier å stå i kø før åpningstid, men det gjorde jeg i går. Skulle treffe en kollega til lunsj og tenkte at det var greit å gjøre innkjøpene på forhånd. Samboeren til sønnen ønsket seg også en putekasse og det var det kjempetilbud på nå.


Denne rosebuketten fikk jeg da jeg gikk inn i butikken. Den er jo bare helt nydelig. Selv skulle jeg ha bordet på på bildet under. Så det nemlig ved kassa sist jeg var der, men neste gang jeg skulle innom var butikken stengt. Har også vært på jakt etter en lykt og det fant jeg også.

Butikken har blitt kjempefin. Oversiktlig og ryddig var det blitt. Mange flotte varer.Kan anbefales.


I dag reiser vi til Høljes i Sverige. Der er det EM-runde i rallycross og en fra bygda skal delta.
Det må vi jo følge med på. Jeg får ha med meg stitcheryet mitt i tilfelle. Fikk jo sydd litt sist helg også. Det er deilig og svalt i teltet de har med så det kan bli noen timer der hvis varmen blir for intens.
Ha en strålende helg alle sammen.
Sommerhilsen fra Mona
PS: Teppe henger nå til tørk og flekkene er nesten helt borte. Blir nok gitt i gave til uka.

11 kommentarer:

 1. Det var ett nydelig teppe som fortjener å bli reddet! For å fjerne flekker vil jeg på det sterkeste annbefale Nylonvask, du vet, den blå tuben. Ta på nylonvask og la det ligge, en times tid (jeg har også latt ting ligge natten over) også vasker du som vanlig. Lykke til! Så flotte blomster du fikk, koseligt!

  SvarSlett
 2. Vilken tur att det verkar som att fläckarna försvinner. Täcket är så fint och den som får det i gåva måste bli riktigt glad. jag vet att jag skulle bli det i alla fall.

  SvarSlett
 3. Så flott at flekkene gikk bort. Jeg har også god erfaring med biotex helt hvitt. Jeg fikk av tyrkerflekker jeg hadde fått på ei hvit bomullsjakke :o)

  God tur på rallycross stevne, spennende åssen Even klarer det denne gangen!

  God helg fra Kari Anne

  SvarSlett
 4. Du var heldig som fikk fjernet flekkene, så sparte du deg for masse irritasjon. Teppet ditt ble kjempesøtt. Leste innleggene ovenfor også, og her var det mange gode tips å ta med seg. Fikk blåmaling på en hvit shorts en av dagene, og flekkene lot seg ikke fjerne utansett hva jeg sprayet/smurte på. Det endte med at jeg malte hvit tekstilfarge over flekkene. Så nå kan den ihvertfall brukes.

  Jobber du som assisent i skolen du også, ja. Selv har jeg hatt denne jobben i syv år, og jobber både i skolen og på Sfo. Dagene er varierte og tiden flyr av sted. Og så har jeg laaaaang sommerferie.

  Jeg lager nok ikke ting på bestilling i utgangspunktet. Unntak er til slekt, venner og arbeidskollegaer - av og til. Men det var kjekt å høre at du likte notatboken min.

  SvarSlett
 5. Et nydelig teppe som absolutt fortjente å bli ferdig. Håper du får bort flekkene på det:-)

  SvarSlett
 6. Så vackert lapptäcke, underbart!
  Hanna

  SvarSlett
 7. Så fint at du får gjort ferdig noen UFO'er. Det kan bli mange fine tepper utav det. Håper Sverigeturen var bra, og at du fikk stitchet litt.
  Hilsen ¨fruTicosus¨

  SvarSlett
 8. NYDELIG quilt! Herlige duse farger. Bra du fikk bort flekkene. Takk for godt tips om flekkfjerner. Kan være greit å vite om man skulle være uheldig.
  Du har laget mye flott siden sist jeg kikket inn hos deg! God sommer.

  SvarSlett
 9. Hei og takk for koselig kommentar på bloggen min. Boka "Shabby stitches" av Tracey North er kjøpt fra en nettbutikk i Australia. Her er en link du kan benytte:
  http://www.lynsfineneedlework.com.au/books3.htm
  Lykke til.

  SvarSlett